Αυτοκίνητο

Toyota: Οι νέες τεχνολογίες ασφάλειας του καινούργιου RAV 4

Toyota: Οι νέες τεχνολογίες ασφάλειας του καινούργιου RAV 4
Η διαχρονική πρωτοπορία του νέου Toyota RAV 4.

Κατά τη διάρκεια της πανευρωπαϊκής παρουσίασης του νέου Toyota RAV 4 στην Ισπανία, ανακοινώθηκαν οι νέες τεχνολογίες σε θέματα ασφάλειας, άνεσης και καθημερνής πρακτικότητας.

Όπως τόνισαν τα στελέχη της μάρκας, από το 2015 που η ιαπωνική εταιρεία λάνσαρε το Toyota Safety Sense, έχει δεσμευτεί στον εκδημοκρατισμό προηγμένων τεχνολογιών ασφάλειας για πάνω από δέκα εκατομμύρια οχήματα σε όλο τον κόσμο.

Τα συστήματα τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας του Toyota Safety Sense παρέχουν αποτελεσματικούς τρόπους αποφυγής ή μείωσης των επιπτώσεων ενός ατυχήματος, προειδοποιώντας τον οδηγό, προετοιμάζοντας τα συστήματα ασφαλείας για βέλτιστη λειτουργία και, αν χρειαστεί ενεργοποιώντας την αυτόματη υποβοήθηση πέδησης ή διεύθυνσης.

Έχοντας δεσμευτεί στη δημιουργία μιας κοινωνίας με ασφαλείς μεταφορές και στοχεύοντας σε μηδενικά τροχαία ατυχήματα και τραυματισμούς, η Toyota συνέχισε την εξέλιξη του Toyota Safety Sense για να βελτιώσει και να αναβαθμίσει τη λειτουργία των συστημάτων ασφαλείας της.

Ανακοινώθηκε ότι η δεύτερη γενιά Toyota Safety Sense κάνει ντεμπούτο στη πέμπτη γενιά RAV4 και προσφέρεται στάνταρ, σε όλες τις εκδόσεις του SUV.

Αξίζει να τονισθεί ότι υιοθετείται τώρα κάμερα ενός φακού και ραντάρ χιλιοστομετρικού κύματος. Η απόδοση και των δύο συστημάτων έχει αυξηθεί για καλύτερο εντοπισμό κινδύνων και βελτιωμένη λειτουργικότητα. Η μονάδα έχει μικρότερο μέγεθος, κάτι που διευρύνει το οπτικό πεδίο του οδηγού.

Η δεύτερη γενιά Toyota Safety Sense περιλαμβάνει αναβαθμισμένες εκδόσεις των:

  • Pre-Collision System with Pedestrian Detection (PCS w/PD)
  • Ιntelligent Adaptive Cruise Control (iACC)
  • Lane Departure Alert with Steering Assist (LDA w/SA)
  • Road Sign Assist (RSA) και Automatic High Beam (AHB).

Επιπλέον λανσάρει ένα νέο Lane Tracing Assist (LTA), που παρέχει πιο προηγμένη οδηγική υποστήριξη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments