Πολιτισμός

Εθνική Λυρική Σκηνή: Την 1η Φεβρουαρίου, ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων της ΕΛΣ για τις παραγωγές Απριλίου – Ιουνίου

Εθνική Λυρική Σκηνή: Την 1η Φεβρουαρίου, ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων της ΕΛΣ για τις παραγωγές Απριλίου – Ιουνίου
Ποια είναι τα σημεία πώλησης.

Αύριο, 1η Φεβρουαρίου, ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τις παραγωγές Απριλίου – Ιουνίου 2019.

Έναρξη προπώλησης παραγωγών Απριλίου – Ιουνίου 2019.

Από την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019, στα Ταμεία της ΕΛΣ,  τα Public, την www.ticketservices.gr και το www.nationalopera.gr

Φωτογραφία Κυριακή Δρακότη

H προπώληση των παραγωγών* της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που θα πραγματοποιηθούν από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2019 ξεκινά την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019. Η προπώληση αφορά τις ακόλουθες παραγωγές:

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ – ΚΠΙΣΝ

• Από τη Ρωσία με αγάπη – Τρίπτυχο χορού Στραβίνσκι • Ρεσιτάλ Δημήτρη Πλατανιά • Λαίδη Μάκβεθ του Μτσενσκ – Όπερα του Ντμίτρι Σοστακόβιτς

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ – ΚΠΙΣΝ

• Οράματα και θάματα Στρατηγού Μακρυγιάννη – Όπερα του Δημήτρη Μαραγκόπουλου • Ημέρες λατρευτικής μουσικής • Ημέρες μουσικού θεάτρου

Σημεία προπώλησης: > Ταμεία Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος / Τηλ.: 213 088 5700 / Ομαδικές πωλήσεις: 213 088 5742 / Ωράριο: καθημερινά 09.00-21.00 / www.nationalopera.gr > Καταστήματα PUBLIC & http://tickets.public.gr > www.ticketservices.gr & Εκδοτήρια Ticket Services, Πανεπιστημίου 39, εντός Στοάς Πεσμαζόγλου

* Εξαιρούνται οι παραγωγές του Ηρωδείου, η προπώληση για τις οποίες θα ξεκινήσει με την έναρξη προπώλησης εισιτηρίων του Φεστιβάλ Αθηνών 2019.

Φωτογραφία Χάρης Ακριβιάδης

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Μπαλέτο

Από τη Ρωσία με αγάπη

Τρίπτυχο χορού Στραβίνσκι 6, 7, 10, 13, 19, 21 Απριλίου 2019 / Ώρα έναρξης: 20.00 (Κυριακές: 18.30) Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής – ΚΠΙΣΝ O Ίγκορ Στραβίνσκι επηρέασε βαθύτατα όχι μονάχα τη μουσική πρωτοπορία των πρώτων δεκαετιών του προηγούμενου αιώνα, αλλά και τις μουσικές εξελίξεις του 20ού αιώνα. Τα τρία μπαλέτα του τριπτύχου Από τη Ρωσία με αγάπη –η Ιεροτελεστία της άνοιξης (1913), το Τραγούδι του αηδονιού (1914/1917/1920) και οι Γάμοι (1923)– που παρουσιάζει το Μπαλέτο της ΕΛΣ γράφτηκαν για τα Ρωσικά Μπαλέτα και συνέβαλαν αποφασιστικά στην καθιέρωση του συνθέτη. Τις χορογραφίες υπογράφουν τρεις σημαντικοί χορογράφοι: ο Δάφνις Κόκκινος του Χοροθεάτρου του Βούππερταλ της Πίνας Μπάους, ο διακεκριμένος Γερμανός Μάρκο Γκαίκε, ο οποίος από το 2019/20 αναλαμβάνει διευθυντής του Μπαλέτου του Αννόβερου και ο διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ Κωνσταντίνος Ρήγος.

Η ιεροτελεστία της άνοιξης – Χορογραφία Δάφνις Κόκκινος

Κοστούμια Δώρα Στυλίδου

O σπουδαίος Έλληνας χορευτής της Πίνας Μπάους και του Χοροθεάτρου του Βούππερταλ Δάφνις Κόκκινος χορογραφεί για πρώτη φορά ένα από τα έργα που συνδέθηκαν μοναδικά με την Πίνα Μπάους, την Ιεροτελεστία της άνοιξης.

Το τραγούδι του αηδονιού – Χορογραφία – Σκηνικά Μάρκο Γκαίκε

Κοστούμια Μάρκο Γκαίκε, Μιχαέλα Σπρίνγκερ

Η χορογραφία Το τραγούδι του αηδονιού του Μάρκο Γκαίκε μοιάζει με ένα τραγούδι καμωμένο από χορευτικές φιγούρες. Ένα τραγούδι φυλακισμένο σε ένα κλουβί, παρατημένο έξω στον άνεμο και τη βροχή. Ένα σιωπηλό τραγούδι θαμμένο στη γη, μέσα σε ένα μικρό ξύλινο κουτί. Φτερουγίζει, σπαρταράει, συσπάται και τινάζεται.

Οι γάμοι – Χορογραφία Κωνσταντίνος Ρήγος

Σκηνικά – Κοστούμια Διονύσης Φωτόπουλος

Ο διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ Κωνσταντίνος Ρήγος χορογράφησε τους Γάμους του Στραβίνσκι το 1993 για το χοροθέατρο Οκτάνα. Κινήσεις σπασμωδικές, μετέωρες, πυκνές νοημάτων συνυπάρχουν με εικόνες αληθινής ομορφιάς, σε μια ιστορική χορογραφία που έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές και η οποία πλέον εντάσσεται στο ρεπερτόριο της ΕΛΣ.

Τιμές: 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 60€ / Φοιτητικό, παιδικό: 12€ / Περιορ. ορατότητας: 10€

Πρόγραμμα «Ένα προς Ένα», από τους Φίλους και Υποστηρικτές ΚΠΙΣΝ

Οι Φίλοι & Υποστηρικτές Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Φ&Υ ΚΠΙΣΝ), μια ιδιωτική πρωτοβουλία που δρα με στόχο την προώθηση και υποστήριξη των σκοπών του ΚΠΙΣΝ, συνεργάζεται με την ΕΛΣ υλοποιώντας για πρώτη φορά το πρόγραμμα «Ένα προς Ένα», σύμφωνα με το οποίο με την αγορά από έναν ενήλικα ενός εισιτηρίου παράστασης της ΕΛΣ στην 4η ζώνη, θα δίνεται η δυνατότητα απόκτησης ενός ακόμα εισιτηρίου στην τιμή των 2€ για νέους ηλικίας από 7 έως 17 ετών.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στην παραγωγή της ΕΛΣ Από τη Ρωσία με αγάπη, στην παράσταση της 19/04/2019. Μέσω του προγράμματος θα διατεθούν σε προσφορά 100 εισιτήρια: 50 στην κανονική τιμή αγοράς των 30€ και 50 εισιτήρια στην προνομιακή τιμή των 2€. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια μόνο από τα Ταμεία της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ.

Η προσφορά θα ισχύει μέχρι την εξάντληση του αποθέματος των εισιτήριων και θα λήξει στις 19/03/2019. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Alpha Bulkers Shipmanagement Inc.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments