Ελλάδα

“Φτερωτός Μαραντόνα”: Αυτός είναι ο ληστής του κοσμηματοπωλείου στους Αμπελόκηπους

“Φτερωτός Μαραντόνα”: Αυτός είναι ο ληστής του κοσμηματοπωλείου στους Αμπελόκηπους
Ο "Φτερωτός Μαραντόνα" και τα... ραβασάκια στην αστυνομία.

Ο «Φτερωτός Μαραντόνα» -που είχε αφήσει… σημείωμα στους αστυνομικούς μετά από μία ληστεία που διέπραξε στου Ζωγράφου- δηλώνοντας… αθώος για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, υπόθεση για την οποία καταζητείται, φέρεται να είναι ο δράστης της ληστείας του κοσμηματοπωλείου στους Αμπελόκηπους, την περασμένη Τετάρτη, όπως αναφέρει ο “Ελεύθερος Τύπος”.

Στο «ραβασάκι» που είχε αφήσει το περασμένο καλοκαίρι στους αστυνομικούς μετά από άλλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή του Ζωγράφου, παραδεχόταν την εμπλοκή του, ωστόσο δήλωνε αθώος. «Στην υπόθεση του κυρίου Ζαφειρόπουλου είμαστε και οι δύο θύματα. Αυτό σας το γράφω, επειδή ξέρω να παίρνω την ευθύνη μου. Αν σε περίπτωση γνώριζα ότι θα γίνονταν έτσι όπως έγινε, δεν τον ήξερα, μου την έφερε. Ναι, κάνω ληστείες, αλλά δεν είμαι εκτελεστής. Δεν παίρνω μέρος σε τέτοια πράγματα», ανέφερε ο δολοφόνος υπογράφοντας ως… «Φτερωτός Μαραντόνα», στο σημείωμά που άφησε για τους αστυνομικούς.

Οπως επισημαίνουν ανώτατοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής της ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται για τον Ενο Μάτα ή Αλέξανδρο, του Πετράκη και της Βασιλικής, που γεννήθηκε στις 14-1-1987, του οποίου τα στοιχεία έχει δώσει στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ μαζί με εκείνα του 32χρονου Αλβανού που συνελήφθη στην Πάτρα και ομολόγησε τη δολοφονία του δικηγόρου.

Οι κινήσεις του καταγράφηκαν από τις κάμερες ασφαλείας του κοσμηματοπωλείου, όπως φαίνεται στη φωτογραφία-ντοκουμέντο που δημοσιεύει σήμερα ο «Ε.Τ.».

Φωτογραφία από Ελεύθερο Τύπο

Οπως αναφέρουν στον «Ε.Τ.» αστυνομικές πηγές, ο «Φτερωτός Μαραντόνα» εκτός από τη ληστεία στο κοσμηματοπωλείο στους Αμπελοκήπους, πριν από 12 ημέρες είχε ληστέψει υποκατάστημα της Alpha Bank στη Μεσσήνη, αρπάζοντας το ποσό των 2.700 ευρώ.

Τότε ο ληστής και φερόμενος ως εκτελεστής του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου είχε μπει στην Alpha Bank στις 8.35΄ το πρωί στις 18 Ιουνίου, πήγε στο ταμείο, έβγαλε από το σακίδιο που είχε στον ώμο του ένα όπλο και ακινητοποίησε τον υπάλληλο. Οι κινήσεις του είχαν καταγραφεί μάλιστα από κάμερες ασφαλείας παρακείμενων καταστημάτων.

Οπως τονίζουν οι ίδιες πληροφορίες εκείνη την ημέρα κατάφερε να διαφύγει πιθανότατα με τη βοήθεια συνεργού του που τον περίμενε σε αυτοκίνητο. το οποίο βρέθηκε μιάμιση ώρα αργότερα να καίγεται σε έναν αγροτικό δρόμο κοντά στην παλιά εθνική οδό προς Αθήνα, έξω από το χωριό Δόριζα της Αρκαδίας. Μετά από έρευνα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχε κλαπεί στις 26 Απριλίου από τις εγκαταστάσεις μιας εταιρίας με έδρα το Ρέθυμνο.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εξαπολύσει πλέον ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να εντοπίσουν το δεύτερο εκτελεστή του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Κατά το παρελθόν είχε φύγει από τη Μεγαλόπολη, στην οποία συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να μένουν οι γονείς του. Ο καταζητούμενος Ενο Μάτα φέρεται να μην έχει καμία σχέση με την οικογένειά του. Κατά το παρελθόν αγωνιζόταν ως αμυντικός στην τοπική ποδοσφαιρική ομάδα «Δόξα Μεγαλόπολης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments