Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Ψήφος εμπιστοσύνης: Προσχώρησαν οι έξι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ
Ψήφος εμπιστοσύνης: Προσχώρησαν οι έξι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ | Pagenews.gr
Pagenews Team

Οι έξι βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ προσχωρούν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Με επιστολή τους προς το προεδρείο της Βουλής ζητούν η ψήφος τους στις ψηφοφορίες για τα νομοσχέδια που θα γίνουν από εδώ και στο εξής να προσμετράται με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν από λίγο ο προεδρεύων της Βουλής διάβασε τις ανακοινώσεις των έξι βουλευτών.

Πρόκειται για τους έξι που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Είναι οι:

  • Κώστας Ζουράρις,
  • Έλενα Κουντουρά,
  • Σπύρος Δανέλλης,
  • Θανάσης Παπαχριστόπουλος,
  • Κατερίνα Παπακώστα και
  • Βασίλης Κόκκαλης.

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην Βουλή με τους έξι βουλευτές από διάφορα κόμματα που ανεξαρτητοποιήθηκαν και έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση να δηλώνουν ότι από εδώ και πέρα επιθυμούν η ψήφος τους να προσμετράται στις ψήφους της συμπολίτευσης σε όλα τα νομοσχέδια που ψηφίζονται χωρίς ονομαστική ψηφοφορία.

Και μπορεί τυπικά να μην θεωρείται προσχώρηση αφού πρέπει να το ζητήσει και ο αρχηγός της Κ.Ο. Αλέξης Τσίπρας, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα.

Πρόκειται για την Έλενα Κουντουρά, τον Κώστα Ζουράρι, τον Σπύρο Δανέλλη, τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, την Κατερίνα Παπακώστα και τον Βασίλη Κόκκαλη.

Την κίνηση αυτή είχε προαναγγείλει ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη και με τον τρόπο του επιβεβαίωσε αργά το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Ο κ. Βούτσης κληθείς να σχολιάσει εάν οι 6 βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης είχαν ενταχθεί την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπήρχαν θέματα με τις πλειοψηφίες απάντησε χαμογελαστός «Κοντός ψαλμός».

Ετικέτες: 
2019