Πολιτισμός

Αλφόνσο Κουαρόν: Απέσπασε ακόμη ένα βραβείο για το “Roma”

Αλφόνσο Κουαρόν: Απέσπασε ακόμη ένα βραβείο για το “Roma”
Ο Αλφόνσο Κουαρόν κέρδισε το βραβείο του συνδικάτου των Αμερικανών σκηνοθετών για την ταινία του «Ρόμα».

Ο μεξικανός σκηνοθέτης Αλφόνσο Κουαρόν κέρδισε το βραβείο του συνδικάτου των αμερικανών σκηνοθετών για την ταινία του “Ρόμα“, μια τιμητική διάκριση που θεωρείται βαρόμετρο για τα ‘Οσκαρ.

Ο 57χρονος Μεξικανός επικράτησε του Σπάικ Λι (“BlacKkKlansman”), του ‘Ανταμ Μακ Κέι (“Vice”), του Πίτερ Φαρέλι (“Green Book”) και του Μπράντλεϊ Κούπερ (“A Star is Born”/ “Ενα Αστέρι Γενινέται”).

Γυρισμένη στα ισπανικά, ασπρόμαυρη και σχεδόν αυτοβιογραφική, εμπνευσμένη από τα παιδικά χρόνια του Κουαρόν στο Μεξικό, η ταινία “Roma” είναι υποψήφια σε 10 κατηγορίες, ανάμεσά τους αυτές της καλύτερης ταινίας και του καλύτερου σκηνοθέτη, για τα ‘Οσκαρ που θα δοθούν έπειτα από τρεις εβδομάδες.

Το “Ρόμα” βραβεύτηκε ήδη στο φεστιβάλ της Βενετίας όπου απέσπασε τον Χρυσό Λέοντα. Κέρδισε επίσης το έπαθλο των Critics’ Choice Awards, της μεγαλύτερης αμερικανικής ένωσης κριτικών κινηματογράφου, ενώ βραβεύτηκε και με τη Χρυσή Σφαίρα σκηνοθεσίας.

Ο Κουαρόν παρέλαβε το βραβείο το βράδυ του Σαββάτου από τον συμπατριώτη του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, ο οποίος απέσπασε πέρυσι το βραβείο της Αμερικανικής Ένωσης Σκηνοθετών (DGA) για τη ταινία του “Η μορφή του νερού”.

Στη συνέχεια ο ντελ Τόρο έλαβε το ‘Οσκαρ καλύτερης ταινίας και καλύτερης σκηνοθεσίας.

Ο Κουαρόν έχει ήδη κερδίσει το βραβείο της DGA το 2014 για την ταινία του “Gravity”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments