Ελλάδα

Σεισμός τώρα: Κουνήθηκε όλη Δυτική Ελλάδα από τα 5,2 Ρίχτερ στην Πρέβεζα

Σεισμός τώρα: Κουνήθηκε όλη Δυτική Ελλάδα από τα 5,2 Ρίχτερ στην Πρέβεζα
Σεισμός τώρα: Λαχτάρα στην Πρέβεζα και τη Δυτική Ελλάδα από τα 5,2 Ρίχτερ. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές.

Σεισμός τώρα: Σεισμός 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04:26 στον θαλάσσιο χώρο 14 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Πρέβεζας και 294 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Αθήνας.

Ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών,έγινε αισθητός στις γύρω περιοχές προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους.

Τον σεισμό κατάλαβαν έντονα και κάτοικοι στη Λευκάδα και τον Μύτινα Αιτωλοακαρνανίας, όπως επίσης και στην Άρτα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας είπε ότι το φαινόμενο είναι υπό παρακολούθηση. Πρόσθεσε, πως πιστεύει ότι η σεισμική ακολουθία θα εξελιχθεί ομαλά.

Ο δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης δήλωσε πως οι κάτοικοι της πόλης ταρακουνήθηκαν έντονα από τον σεισμό. Είπε ότι έπεσαν αντικείμενα στα σπίτια, χωρίς πάντως, μέχρι στιγμής, να υπάρχουν πληροφορίες για σοβαρές ζημιές. Σε επικοινωνία που είχε ο ίδιος με την Πυροσβεστική, επίσης δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές, αν και με το πρώτο φως της ημέρας όλες οι υπηρεσίες θα βρίσκονται στους δρόμους της πόλης αλλά και στα γύρω χωριά για έλεγχο.

Πριν λίγες ημέρες, στην ίδια περιοχή είχε καταγραφεί ένας ακόμα σεισμός που επίσης είχε γίνει ιδιαίτερα αισθητός στους κατοίκους και είχε μετρηθεί 4,4 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τον Γεράσιμο Χουλιάρα, η σεισμική δραστηριότητα στη δυτική Ελλάδα είχε ξεκινήσει από απόγευμα της Δευτέρας, όταν στις 18:50 σημειώθηκε σεισμός 3,8 Ρίχτερ στην Κορώνη και στις 19:41 4,3 Ρίχτερ στην Αμαλιάδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments