Αυτοκίνητο

Jaguar Land Rover: Ο οίκος Fitch ετοιμάζει χουνέρι λόγω… Brexit

Jaguar Land Rover: Ο οίκος Fitch ετοιμάζει χουνέρι λόγω… Brexit
Ο οίκος Fitch έθεσε υπό αναθεώρηση την πιστοληπτική αξιολόγηση της Jaguar Land Rover.

Ο οίκος Fitch Ratings ανακοίνωσε σήμερα ότι έθεσε την πιστοληπτική αξιολόγηση της μεγαλύτερης βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Jaguar Land Rover υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση, επικαλούμενος την πιθανότητα ενός άτακτου Brexit.

Η Jaguar Land Rover, που ανήκει στην ινδική Tata Motors, ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι θα υπάρξει μια εβδομαδιαία παύση στην παραγωγή τον Απρίλιο λόγω πιθανής αναταραχής από το Brexit.

«Παρατηρείται σημαντική ανισορροπία στις εμπορικές συναλλαγές του ομίλου και η παραγωγή του είναι προσανατολισμένη προς το Ηνωμένο Βασίλειο και ο όμιλος θα μπορούσε να επηρεαστεί σημαντικά από τα εμπορικά εμπόδια και διάφορα άλλα ζητήματα που αφορούν την επιμελητεία», ανακοίνωσε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης, τοποθετώντας τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση ‘BB’ της εταιρίας σε “Watch Negative”.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με τον Fitch, η αναθεώρηση είναι αποτέλεσμα της αβεβαιότητας ενόψει του Brexit, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε χαμηλότερες πωλήσεις και υψηλότερο κόστος που ενδεχομένως θα ασκήσει πιέσεις στη ρευστότητα της εταιρίας.

Η JLR, που εδρεύει στην κεντρική Αγγλία, σχεδιάζει επίσης να περικόψει το εργατικό της δυναμικό καθώς πασχίζει να επιστρέψει σε κερδοφορία εν μέσω χαμηλότερης ζήτησης από την Κίνα και μείωσης των πωλήσεων ντιζελοκίνητων οχημάτων στην Ευρώπη.

*Φωτογραφίες pixabey

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments