Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Φασόλια μαυρομάτικα με μανιτάρια

Η συνταγή της ημέρας: Φασόλια μαυρομάτικα με μανιτάρια
Γευστική η συνταγή της ημέρας. Σήμερα ετοιμάζουμε φασόλια μαυρομάτικα με μανιτάρια.

Η συνταγή της ημέρας: Φασόλια μαυρομάτικα με μανιτάρια.

Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 400γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
  • 2 ντομάτες ώριμες κομμένες σε ζάρια
  • 6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  • Βάζουμε τα φασόλια να βράσουν για 5 λεπτά σε κρύο νερό.
  • Σουρώνουμε και βάζουμε σε καθαρό νερό να βράσουν για άλλα 15 λεπτά.
  • Παράλληλα, σε τηγανάκι ετοιμάζουμε την σύβραση.
  • Σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε τα μανιτάρια και το καρότο.
  • Μόλις μαραθούν ελαφρά τα μανιτάρια προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τις ντομάτες (φρέσκες και λιαστές), τον άνηθο και τον μαϊντανό.
  • Προσθέτουμε και 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε για 2-3 λεπτά να σιγοβράσουν.
  • Βάζουμε τα φασόλια σε πυρέξ και προσθέτουμε τη σύβραση.
  • Καρυκεύουμε με μπαχαρικά και αλάτι και προσθέτουμε αν χρειάζεται, τόσο ζωμό λαχανικών ή νερό όσο να σκεπάζει ίσα-ίσα τα φασόλια.
  • Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια (τα μαυρομάτικα θέλουμε λίγο να κρατάνε).
  • Σερβίρουμε ζεστό ή χλιαρό το φαγητό.

Πηγή: cooklos.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments