Διεθνή

Γρίπη νεκροί: Αυξάνεται η λίστα των θυμάτων στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη

Γρίπη νεκροί: Αυξάνεται η λίστα των θυμάτων στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη
Γρίπη νεκροί: Σε έξαρση ο ιός της γρίπης στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Μεγαλώνει ο αριθμός των θυμάτων, όπως μεταφέρουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία του εξωτερικού.

Γρίπη νεκροί: Σε “καραντίνα” βρίσκεται το τελευταίο διάστημα και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Ο ιός της γρίπης σαρώνει στην εν λόγω χώρα, έχοντας προκαλέσει τον θάνατο σε 34 ανθρώπους, σύμφωνα με το Anadolu.

“Σε έξαρση τα κρούσματα”, αναφέρουν οι φορείς της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης

Φωτογραφία Martha Dominguez de Gouveia για το Unsplash

Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, τοποθετήθηκε σχετικά με το θέμα. Όπως αναφέρει, συνολικά 34 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τον ιό της γρίπης.

Στην περιοχή της Μπάνια Λούκα, ο ιός εξελίχθηκε σε “επιθετικό”. Ως εκ τούτου, οι υγειονομικές αρχές να έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.

Στην πρωτεύουσα της χώρας, Σαράγεβο, καταγράφηκε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα θανάτου. Πρόκειται για άνδρα ηλικίας 75 ετών, που άφησε την τελευταία του πνοή στην πανεπιστημιακή κλινική του Σαράγεβο. Είναι το πρώτο θύμα του ιού της γρίπης φέτος στο Σαράγεβο, ανακοίνωσε η πανεπιστημιακή κλινική.

Κρούσματα και στη Σερβία

Ο ιός της γρίπης έχει προκαλέσει πανικό και στη γειτονική Σερβία.

Σύμφωνα με τα εγχώρια ΜΜΕ, εννέα άτομα έχασαν τη ζωή τους από τον ιό της γρίπης. Οι τρεις εξ αυτών διέμεναν στην πόλη Νις. Ο υπουργός Υγείας της Σερβίας, Ζλάτιμπορ Λόντσαρ, ανέφερ χαρακτηριστικά:

“Από τις αρχές του τρέχοντος έτους, συνολικά 68.000 άτομα έσπευσαν στα νοσοκομεία της χώρας  με συμπτώματα γρίπης και αναζητώντας ιατρική βοήθεια”.

Ελλάδα: Εν αναμονή των εμβολίων

Η χώρα μας παρουσιάζει τα περισσότερα κρούσματα, σε σχέση με αρκετές ευρωπαϊκές και βαλκανικές χώρες. Για τον λόγο αυτόν, έχει δοθεί η εντολή για παραγγελία αποθέματος εμβολίων.

Τα εμβόλια αναμένεται να φτάσουν μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας για να μοιραστούν άμεσα έτσι ώστε να υπάρξουν νέοι εμβολιασμοί. Αυτό γιατί η γρίπη θα είναι σε έξαρση μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά Κωνσταντίνος Κουβάρης, ανέφερε σχετικά στο News 24/7, 88.6:

«Εμβόλια αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν. Οι εμβολιασμοί γίνονται από τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη έτσι ο κόσμος προετοιμάζεται. Αν κανείς σήμερα εμβολιαστεί, για να λειτουργήσει το εμβόλιο θέλει από 15 ως 20 μέρες. Και τώρα να εμβολιαστεί κάποιος υπάρχει πιθανότητα να προσβληθεί. Δυστυχώς σε αυτή τη χώρα πρέπει να υπάρχει πρόληψη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments