Πολιτική

Ελληνική Λύση: Ανεβασμένα τα ποσοστά της σε νέα δημοσκόπηση

Ελληνική Λύση: Ανεβασμένα τα ποσοστά της σε νέα δημοσκόπηση
Ελληνική Λύση: Δημοσκόπηση της εταιρείας Interview φέρνει το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου κοντά στο ποσοστό εισόδου στη Βουλή. Αυξήθηκε η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ελληνική Λύση: Το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου παρουσιάζει ανοδικές τάσεις, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Η εταιρεία Interview, διενέργησε τηλεφωνικό γκάλοπ για λογαριασμό της “Βεργίνας Τηλεόραση”. Μία δημοσκόπηση από την οποία εξήχθησαν ορισμένα συμπεράσματα.

Η δημοσκόπηση. παρουσιάστηκε στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου και της Φένιας Κλιάτση «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα».

Μεγαλώνει η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Στο πόρισμα που βγήκε μέσα από δείγμα 1.005 ατόμων, παρατηρείται άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βρίσκεται σε διψήφια επίπεδα.

Το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προηγείται στις προτιμήσεις των πολιτών με ποσοστό 31.3%. Αντίθετα, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει το 21.1% του μεριδίου.

Εξακομματική Βουλή με Ελληνική Λύση

Βάσει των ευρημάτων της δημοσκόπησης, η επόμενη Βουλή θα αποτελείται από έξι κόμματα. Πλην του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, στο κοινοβούλιο θα εισέλθει η Χρυσή Αυγή (6.4%), το ΚΚΕ (5.5%) και το ΚΙΝΑΛ (5.2%).

Ο έκτος “παίκτης” αναμένεται να είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος. Το κόμμα του, η Ελληνική Λύση συγκεντρώνει το 2.8% των προτιμήσεων στη δημοσκόπηση. Ωστόσο, μέσω της αναγωγής, ξεπερνά το όριο του 3%.

Η Ελληνική Λύση ιδρύθηκε επίσημα στις 28 Ιουνίου 2016 από τον πρώην βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. και δημοσιογράφο, Κυριάκο Βελόπουλο. Προηγουμένως, είχε προαναγγελθεί η ίδρυση νέου κόμματος από τον ίδιο. Στις 7 Οκτωβρίου 2016 σε εκδήλωση στο Σ.Ε.Φ., έγινε η επίσημη παρουσίαση του νέου κόμματος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του κόμματος, η Ελληνική Λύση επενδύει κυρίως στη πρωτογενή παραγωγή και τη γεωστρατηγική.

Το κόμμα υποστηρίζει την ανάπτυξη φιλικών σχέσεων με τη Ρωσία, είναι κατά της ονομασίας της Μακεδονίας για τη ΠΓΔΜ, ενώ είναι υπέρ της ανακήρυξης ΑΟΖ και της εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας και της βαριάς βιομηχανίας. Επίσης υποστηρίζει την αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού και υγειονομικού συστήματος.

Ποιοι μένουν εκτός

Στη δημοσκόπηση της Interview, τα κόμματα που δεν ξεπερνούν το όριο του 3% είναι τα εξής: Η Ένωση Κεντρώων (2.4%), οι ΑΝΕΛ (1.5%), η Λαϊκή Ενότητα (1.4%) και η Πλεύση Ελευθερίας (1.3%).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης

ΣΥΡΙΖΑ 21,1% ΝΔ 31,3% Χρυσή Αυγή 6,4% ΚΚΕ 5,5% Κίνημα Αλλαγής 5,2%

Ελληνική Λύση 2,8% Ένωση Κεντρώων 2,4% ΑΝΕΛ 1,5% Ποτάμι 1,2% Πλέυση Ελευθερίας 1,3% Λαϊκή Ενότητα 1,4%

Άλλο 5,1% Αναποφάσιστοι 14,8%

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments