Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Το μυαλό όλων στην Ντιναμό Κιέβου

Ολυμπιακός: Το μυαλό όλων στην Ντιναμό Κιέβου
Ολυμπιακός: Η πρόκληση της Ευρώπης και το δεύτερο σερί ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στην Τούμπα. Γνώρισε την ήττα με 3-1 από τον ΠΑΟΚ και ουσιαστικά αποχαιρέτησε το πρωτάθλημα, καθώς έμεινε εννιά βαθμούς πίσω από τον δικέφαλο.

Όμως στόχοι υπάρχουν και μάλιστα υψηλοί για αυτό και οι ερυθρόλευκοι οφείλουν να κοιτάξουν μπροστά. Η Ντινάμο Κιέβου και το πρώτο ματς των 32 του Γιουρόπα Λιγκ δεν μπορεί να περιμένει.

Προφανώς υπάρχει πίκρα για την ήττα στην Τούμπα όμως άμεσα μπαίνει σε εφαρμογή το πλάνο Ευρώπης. Με τον Μαρτίνς να επιχειρεί από σήμερα κιόλας να «καθαρίσει» το μυαλό των παικτών του και να προετοιμάσει την ομάδα ώστε να έρθει την Πέμπτη η νίκη.

Μπορεί να ακολουθεί ένα εξίσου καθοριστικό ντέρμπι, αυτό με την ΑΕΚ, όμως κανείς στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο δεν μπορεί να σκέφτεται τίποτα άλλο εκτός από το ματς με τους Ουκρανούς.

Η διάκριση στην Ευρώπη είναι πλέον βασικός στόχος του Ολυμπιακού. Ο Μαρτίνς θα περιμένει να δει μέσα στις επόμενες μέρες πως θα είναι ο Ομάρ (δύσκολο με τα τωρινά δεδομένα να προλάβει) αλλά και την κατάσταση του Φορτούνη που τραυματίστηκε στην Τούμπα.

Φυσικά, δεν είναι μόνο η Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του και το μεγάλο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη την επόμενη Κυριακή. Ντέρμπι που για τους ερυθρόλευκους είναι εξίσου σημαντικό, μιας και παραμένει σημαντική και η δεύτερη θέση. Και δε θέλουν στον Πειραιά να επιτρέψουν στην ΑΕΚ να κλείσει την ψαλίδα.

Η ΑΕΚ θα παρουσιαστεί αλλαγμένη με τον Μανόλο Χιμένεθ, κάτι που γνωρίζουν καλά στον Ολυμπιακό. Αλλά όπως τονίστηκε και από τον Μαρτίνς, το ματς που προέχει δεν είναι άλλο απ’ αυτό με την Ντιναμό. Άλλωστε, ο φετινός Ολυμπιακός και το ποδόσφαιρο που έχει παίξει, έχει αποδείξει πως μπορεί να φτάσει ψηλά στο Europa League. Και καλείται πλέον να διαχειριστεί την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Μια ήττα που ναι μεν τον βγάζει εκτός ενός στόχου, αλλά παραμένουν ορθάνοιχτοι οι άλλοι δύο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments