Πολιτική

Παύλος Πολάκης: Καταδικάστηκε για εξύβριση – Δικαίωση μετά θάνατον για τον Βασίλη Μπεσκένη

Παύλος Πολάκης: Καταδικάστηκε για εξύβριση – Δικαίωση μετά θάνατον για τον Βασίλη Μπεσκένη
Ο Παύλος Πολάκης κρίθηκε ένοχος από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών για εξύβριση, για τις δημόσιες καταγγελίες του κατά του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, κρίθηκε ένοχος από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών για εξύβριση, για τις δημόσιες καταγγελίες του κατά του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη.

Ο Παύλος Πολάκης είχε κατηγορήσει τον Βασίλη Μπεσκένη ότι διορίστηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ όταν αποχωρούσε από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας όπου εργαζόταν επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη.

Η υπόθεση αφορούσε τις καταγγελίες του Παύλου Πολάκη στη Βουλή στις 6.3.2017.

Τότε, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε ισχυριστεί ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε στείλει μέσω διευθυντή του στο ΚΕΕΛΠΝΟ λίστα με 25 άτομα που διορίστηκαν στον Οργανισμό μεταξύ των οποίων και ο δημοσιογράφος Βασίλης Μπεσκένης.

Μετά την σχετική έρευνα αυτή αποδείχθηκε επίσης ότι ο Βασίλης Μπεσκένης δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Παύλος Πολάκης: Τι αναφέρει η απόφαση κατά του αναπληρωτή υπουργού

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο, όπως δείχνει η απόφαση που δημοσιεύτηκε στα dikaiologitika.gr, δέχτηκε τα επιχειρήματα του Βασίλη Μπεσκένη, καθώς έκρινε ότι πρόκειται για «ψευδείς ισχυρισμούς» του υπουργού που είχαν σκοπό «να προσβάλουν και προσέβαλαν την τιμή και την υπόληψή του».

Μάλιστα, στην απόφαση υπογραμμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης αναφερόμενος στους ψευδείς αυτούς ισχυρισμούς «δεν είχε ιδιαίτερη αποδεικτική θεμελίωση».

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι κ. Πολάκης διαπόμπευε στη Βουλή αλλά και σε δημόσιες αναρτήσεις του στο Facebook τον Βασίλη Μπεσκένη λέγοντας ψέματα, χωρίς μάλιστα κανένα αποδεικτικό στοιχείο γι’ αυτά που λέει.

Ενδιαφέρον έχει και το σημείο του σκεπτικού της απόφασης, με βάση το οποίο ο κ. Πολάκης δεν προσπάθησε καν να βρει αποδεικτικά στοιχεία πριν αποφασίσει να εξυβρίσει τον Βασίλη Μπεσκένη καθώς αποδείχθηκε ότι η σχετική έρευνα έγινε μετά τις δηλώσεις του και όχι από τον ίδιο αλλά από την εισαγγελία διαφθοράς.

Διαβάστε Eπίσης

Πολάκης για τη γρίπη: Δεν είναι καμιά καταστροφή, μην τρελαθούμε (vid)

Παύλος Πολάκης: Οι αντιδράσεις του Twitter για την απάντηση στον Επίτροπο (pics)

Περισσότερα