Αθλητισμός

Λάσμε: Κόπηκε από τη Στρασμπούρ

Λάσμε: Κόπηκε από τη Στρασμπούρ
Ο Στεφάν Λάσμε δε θα παίξει στη Στρασμπούρ αφού δεν πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις.

Ο Στεφάν Λάσμε δε θα παίξει στη Στρασμπούρ αφού δεν πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις.

Ο Γκαμπονέζος σέντερ είχε συμφωνήσει σε όλα με τη γαλλική ομάδα, αλλά τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων δεν ήταν καλά κι έτσι η Στρασμπούρ τον… έκοψε.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας αναφέρονται οι λόγοι που δε θα υπάρξει συνεργασία με τον Στεφάν Λάσμε.

Στέφαν Λάσμε

Ο Στεφάν Λασμέ, γεννημένος στο Πορτ-Ζαντίλ της Γκαμπόν στις 17 Δεκεμβρίου 1982, είναι διεθνής καλαθοσφαιριστής με την εθνική Γκαμπόν. Έχει ύψος 2.03 m, βάρος 98 kg και αγωνίζεται στις θέσεις σέντερ και πάουερ φόργουορντ για λογαριασμό της γαλλικής Στρασμπούρ.

Τον Ιούνιο του 2007, στον δεύτερο γύρο του Ντραφτ, ο Λασμέ επιλέχθηκε από τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς στο νούμερο 46. Αγωνίστηκε για λίγο στο NBA. Το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν 2007-2008 αγωνίστηκε για τους Λος Άντζελες Ντιφέντερς της D-League. Το καλοκαίρι του 2008 βρέθηκε στους Μαϊάμι Χιτ, όπου δεν στέριωσε.

Τη σεζόν 2008-2009 αγωνίστηκε στο σερβικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της Παρτιζάν. Την επόμενη χρονιά πήρε μεταγραφή για την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Το 2010 επέστρεψε στις ΗΠΑ για λογαριασμό της Ρεντ Κλος. Το καλοκαίρι του 2011 ταξίδεψε στην Ισπανία, παίζοντας για την Ομπραδόιρο.

Το 2012 έγινε μέλος της μετά Ομπράντοβιτς ομάδας του Παναθηναϊκού υπογράφοντας μονοετές συμβόλαιο.

Ήταν από τα σημαντικότερα μέλη της επιτυχημένης ομάδας του Αργύρη Πεδουλάκη που έφτασε μέχρι τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας και κατέκτησε το νταμπλ στην Ελλάδα.

Η εξαιρετική του χρονιά με τον Παναθηναϊκό το 2013, αποζημιώθηκε και σε ατομικό επίπεδο αφού αναδείχτηκε καλύτερος αμυντικός της Ευρωλίγκα MVP του ελληνικού πρωταθλήματος, MVP των ελληνικών τελικών, καλύτερος αμυντικός του ελληνικού πρωταθλήματος και μέλος της καλύτερης πεντάδας.

Στο τέλος της σεζόν παρά την έντονη φημολογία ότι θα έπαιρνε μεταγραφή για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τελικά έμεινε στον Παναθηναϊκό υπογράφοντας διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Η επόμενη χρονιά ήταν ξανά επιτυχημένη αφού ο Παναθηναϊκός κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη φορά το νταμπλ. Ο Λασμέ κερδίζει ξανά το βραβείο του καλύτερου αμυντικού στο πρωτάθλημα και είναι ξανά μέλος της καλύτερης πεντάδας.

Στην Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας αλλά ο Λασμέ μπήκε στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης.

Στις 22 Ιουνίου 2014 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Τούρκικη Αναντολού Εφές με την οποία κέρδισε το κύπελλο Τουρκίας το 2015.

Στις 29 Ιουλίου 2015 ανακοινώθηκε η έναρξη συνεργασίας του με την τουρκική Γαλατασαράι. Με την Γαλατασαράι κατέκτησε το Γιούροκαπ κάνοντας μια εξαιρετική χρονιά, αφού κατέκτησε τον τίτλο του MVP των τελικών της διοργάνωσης και ήταν μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας.

Στις 29 Αυγούστου ο Λάσμε τιμωρήθηκε με απουσία ενός χρόνου από τους αγώνες λόγω του ότι είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ. Ωστόσο στις αρχές του 2017 ο Λάσμε δικαιώθηκε, καθώς η ποινή του έπειτα από έφεση που ασκήθηκε από τον αθλητή, έπαψε να ισχύει.

Το 2017 ο Λάσμε υπέγραψε στους Texas Legends του NBDL με τον βασικό μισθό, ήτοι αντί 3.000 δολαρίων.[9] Με τους Λέτζεντς είχε 10.4 πόντους, 7.7 ριμπάουντ και 2.5 κοψίματα μέσο όρο στο NBDL.

Στις 13 Ιουλίου ανακοινώθηκε από την ρώσικη Ούνικς Καζάν.

Με τη ρώσικη ομάδα έκανε μια γεμάτη χρονιά ειδικά στο Γιούροκαπ όπου και μέτρησε 14.6 πόντους, 6.4 ριμπάουντ, 2.5 τάπες και 19.6 PIR σε 28 λεπτά συμμετοχής.

Στις 27 Ιουνίου 2018, ανακοινώθηκε η επιστροφή του στον Παναθηναϊκό, μετά από τέσσερα χρόνια.

Στις 28 Ιανουαρίου 2019 το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό λύθηκε κοινή συναινέσει, αφού η απόδοσή του κατά την δεύτερη θητεία του στην ομάδα δεν ήταν ικανοποιητική.

Ο Λάσμε τη σεζόν 2018-2019 είχε 5,1 πόντους και 2,8 ριμπάουντ σε 16:10 κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα.

Στις 11 Φεβρουαρίου 2019, ανακοινώθηκε μέχρι το τέλος της σεζόν από την γαλλική Στρασμπούρ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments