Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Εκτός ο Σπανούλης για τρεις εβδομάδες

Ολυμπιακός: Εκτός ο Σπανούλης για τρεις εβδομάδες
Ο Ολυμπιακός θα τον στερηθεί στα επόμενα ματς.

Σοκ στον Ολυμπιακό με τον Βασίλη Σπανούλη.

Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία και τα αποτελέσματα έδειξαν πως έχει υποστεί θλάση στη μυοτενόντια συμβολή των περονιαίων δεξιού ποδός.

Αυτό σημαίνει, πως  θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον χρόνο που θα χρειαστεί για την επάνοδό του ο Σπανούλης, οι Πειραιώτες θα τον στερηθούν στα ματς Αναντολού Εφές (εκτός, 21/2), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (εντός, 1/3) και πιθανότατα και Μπουντούτσνοστ (εκτός, 8/3), στην Ευρωλίγκα. Όσον αφορά, στα παιχνίδια της Α1 θα είναι εκτός από αυτό με τον Άρη (εντός, 2/3), αλλά και με το Λαύριο (εκτός, 9/3).

Εφόσον όλα πάνε καλά, ο αρχηγός θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στο «αιώνιο» ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, που είναι προγραμματισμένο για τις 16 Μαρτίου για τη 19η αγωνιστική.

Αδριατική Λίγκα: Ο Ολυμπιακός σκέφτεται τη συμμετοχή του εκεί

Ο Ολυμπιακός εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με την παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η αποχώρηση των “ερυθρολεύκων” από το ΟΑΚΑ στο ημίχρονο του ημιτελικού Κυπέλλου, αναμένεται να φέρει εξελίξεις.

Στον Ολυμπιακό “βράζουν” από τη διαιτητική αντιμετώπιση που έχουν και θα εξετάσουν όλες τις πιθανές παραμέτρους, προκειμένου να προασπίσουν τα αγωνιστικά συμφέροντά τους.

Βάσει αυτού, υπάρχει στον ορίζοντα και το σενάριο “μετακόμισης” σε άλλα πρωταθλήματα, όπως η Αδριατική Λίγκα, και η VTB League. Δύο πρωταθλήματα με κύρος τα οποία, σε περίπτωση που λάβει χώρα η εν λόγω κίνηση, θα φέρουν αρκετά οφέλη στον σύλλογο, σε θέμα χορηγών και εσόδων.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έχουν ξεκαθαρίσει τα αιτήματά τους προς την ΕΟΚ και την ΚΕΔ. Η ανακοίνωση που εξέδωσαν δείχνει το ότι το πράγμα έχει φτάσει στο απροχώρητο και η υπομονή έχει εξαντληθεί από τον σύλλογο.

Οι “ερυθρόλευκοι”  περιμένουν τις εξελίξεις σχετικά με αυτά που ζητάνε με την ανακοίνωση τους, αλλά και τις σκέψεις της ΕΟΚ και της ΚΕΔ. Αν δεν γίνουν αυτά που αιτούνται, τότε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως ο Ολυμπιακός θα ψάξει τις εναλλακτικές επιλογές. Επιλογές που αφορούν τη συμμετοχή είτε στην Αδριατική Λίγκα, είτε στη VTB League.

Τι είναι η Αδριατική Λίγκα και η VTB

Η Αδριατική Λίγκα (Adriatic Basketball Association, ή Liga ABA) είναι διεθνής διοργάνωση καλαθοσφαίρισης που ιδρύθηκε το 2001.

Διεξάγεται με την συμμετοχή των κορυφαίων ομάδων από τη Σερβία, την Κροατία, τη Σλοβενία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο, ενώ για δύο σεζόν είχε συμμετάσχει και το Ισραήλ. Σε μεγάλο βαθμό αποτελεί αναβίωση του Γιουγκοσλαβικού πρωταθλήματος.

Οι ομάδες που συμμετέχουν στην Αδριατική Λίγκα συμμετέχουν στα εθνικά τους πρωταθλήματα μόνο στην φάση των play off.

H VTB Λίγκα (VTB United League) είναι διεθνής διοργάνωση καλαθοσφαίρισης που ιδρύθηκε το 2008.

Συμμετέχουν ομάδες της βορειοανατολικής Ευρώπης (Ρωσία, Λευκορωσία, Εσθονία, Καζακστάν, Λετονία) και σκοπός της δημιουργίας της ήταν να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με τις ισχυρότερες ομάδες κρατών, της βόρειας και ανατολικής Ευρώπης.

Χορηγός της διοργάνωσης είναι η VTB Bank, η οποία συμπεριλαμβάνεται στην επίσημη επωνυμία της διοργάνωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments