Ελλάδα

Μην παραχαράσσετε την ιστορία: Ο ύμνος που έγινε viral έχει σλαβική έκδοση (vids)

Μην παραχαράσσετε την ιστορία: Ο ύμνος που έγινε viral έχει σλαβική έκδοση (vids)
Μην παραχαράσσετε την ιστορία: O viral ύμνος έχει μείνει ακόμη στη μνήμη των ακροατών. Ο εν λόγω ύμνος υπάρχει και σε σλαβική έκδοση.

Μην παραχαράσσετε την ιστορία: Τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία πέρασαν. Όμως, ο viral ύμνος έχει μείνει ακόμη στη μνήμη των ακροατών. Αναφερόμαστε φυσικά στο κομμάτι “Μην παραχαράσσετε την ιστορία”, το οποίο υπέστη ανάλογη επεξεργασία και έφτασε να σιγοτραγουδιέται… παντού.

Τις ημέρες που ακολούθησαν των τελευταίων συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία, το τραγούδι κυκλοφόρησε παντού. Έγινε trance, dance και techno remix, μετατράπηκε σε meme και εν τέλει εξαπλώθηκε σαν viral trend σε όλη την Ελλάδα. Οι διασκευές του “αγκαλιάστηκαν” τόσο από εκείνους που συμμετείχαν, όσο και από τα άτομα που δεν μετέβησαν στις κινητοποιήσεις για το Μακεδονικό.

Θα περίμενε κανείς ότι η εν λόγω σύνθεση θα ήταν ελληνική δημιουργία. Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το left.gr, η έκδοση του… αγαπημένου πλέον, “Μην παραχαράσσετε την ιστορία”, υπάρχει και σε σλαβική έκδοση!

Στο παρακάτω βίντεο, παρατίθεται η σλαβική έκδοση, η οποία προέρχεται από παραδοσιακή μελωδία, η οποία αποτέλεσε τη βάση για το κομμάτι που έγινε viral στην Ελλάδα.

πηγή: Youtube / Frank Scutti

Το εν λόγω κομμάτι αποτέλεσε τη βάση για το “Μη παραχαράσσετε την ιστορία”, όσον αφορά τη μελωδία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρατίθενται η Μαριγώ Μπούρη συνέθεσε τους στίχους και ο Ερμής Κοντούδης ανέλαβε την ενορχήστρωση.

Στο δεύτερο βίντεο παρατίθεται η κλασική εκτέλεση του κομματιού, στην οποία, σύμφωνα με τα όσα γράφτηκαν, τραγουδούν οι Κωνσταντίνος Χασάπης, Αθανάσιος Αρβανίτης, Αθανάσιος Μπαλάφας, Αντώνιος Ροκκάς, Ναμπίχα Χαντάντ, Ιωάννα Δεικτάκη, Λυδία Αβαγιανού.

To remix που έφτασε μέχρι και στα κλαμπ

Μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων έδινε κατά καιρούς το «παρών» σε συλλαλητήρια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Εκεί, με συνθήματα και με τραγούδια όπως το «Μην παραχαράσσετε την Ιστορία, η Μακεδονία είναι μία», φώναζαν προκειμένου το ελληνικό Κοινοβούλιο να απορρίψει την Συμφωνία.

Το προαναφερθέν άσμα είναι κάτι το οποίο χαρακτηρίζει πλέον όλων των ελληνικό λαό, αφού η νέα γενιά.. έκανε τα μαγικά της και από τις πλατείες, το έφερε στα κλαμπ, με έναν ρυθμό κάπως πιο χορευτικό.

Έτσι, σε κλαμπ της Κοζάνης ακούσαμε  το «περίφημο» «Μην παραχαράσσετε την Ιστορία, η Μακεδονία είναι μια».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments