Αθλητισμός

AEK BC: Σε ρυθμούς τελικού η “Ένωση” – Αγωνία για Ξανθόπουλο

AEK BC: Σε ρυθμούς τελικού η “Ένωση” – Αγωνία για Ξανθόπουλο
AEK BC: Άπαντες περιμένουν τον αυριανό μεγάλο τελικό του FIBA Intercontinental Cup κόντρα στη Φλαμένγκο. Τα δεδομένα για τη συμμετοχή Ξανθόπουλου.

AEK BC: Πολλά “χαμόγελα” στο “στρατόπεδο” της ομάδας, μετά την πρόκριση στον τελικό του FIBA Intercontinental Cup.

Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα στον χθεσινό ημιτελικό. Η Σαν Λορέντζο δεν αποδείχθηκε ικανός αντίπαλος για την ελληνική ομάδα. Το τελικό 86-64 ήταν ενδεικτικό της διαφοράς δυναμικότητας αλλά και πρεστίζ.

Επόμενη αντίπαλος για την ΑΕΚ, η βραζιλιάνικη Φλαμένγκο. Στον αυριανό τελικό (17/2, 23:00) θα κριθεί ποια ομάδα θα ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του κόσμου, κατακτώντας το Διηπειρωτικό Κύπελλο του 2019.

Τα δεδομένα για τον Ξανθόπουλο

Το πανηγυρικό κλίμα για την πρόκριση της ΑΕΚ στον τελικό, επισκίασε ο τραυματισμός του Βασίλη Ξανθόπουλου. Ο έμπειρος γκαρντ της ομάδας στάθηκε άτυχος καθώς σε μια ανύποπτη φάση παραπάτησε και τραυματίστηκε.

Η πρώτη διάγνωση του ιατρικού επιτελείου έκανε λόγο για κάκωση του σκαφοειδούς. Γεγονός που λιγοστεύει τις πιθανότητες για τη συμμετοχή του Ξανθόπουλου στο μεγάλο ματς της Κυριακής.

Ο ίδιος αναμένεται να κάνει την προσπάθειά του και να “σφίξει” τα “δόντια” προκειμένου να παίξει. Εξάλλου, κανείς από τους παίκτες της ΑΕΚ δεν θα ήθελε να χάσει το ιστορικό αυτό “ραντεβού”.

Οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ του Ξανθόπουλου. Ωστόσο, όλα θα φανούν τις επόμενες ώρες. Πιθανότατα αύριο θα υπάρξει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με τις πιθανότητες που έχει για να αγωνιστεί κόντρα στη Φλαμένγκο.

Τι έγινε στον ημιτελικό Φλαμένγκο – Όστιν Σπερς

Η ομάδα από τη Βραζιλία συνέτριψε τους Όστιν Σπερς με 90-58 στον δεύτερο ημιτελικό και πήρε το «εισιτήριο» για την καταληκτική αναμέτρηση της διοργάνωσης.

Εκεί θα βρει την ΑΕΚ που επικράτησε άνετα με 86-64 της Σαν Λορέντζο.

«Κλειδί» για την επικράτηση της Φλαμένγκο αποτέλεσε η ευστοχία της από τα 6.75, καθώς οι παίκτες της… εκτέλεσαν τους Όστιν Σπερς με 16/29 τρίποντα.

Οι Φράνκο Μπάλμπι (19 πόντοι), Μαρκίνιος Σόουζα (17 πόντοι) και Ντέρικ Ράμος (14 πόντοι) οδήγησαν επιθετικά την «οικοδέσποινα», την ώρα που ο Τζος Χουέστις ήταν ο μόνος παίκτης από τους Όστιν Σπερς που έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων (10π.).

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 44-29, 67-40, 90-58.

πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments