Αυτοδιοίκηση

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 – Δημοσκόπηση: Διαφορά 26% μεταξύ Μπακογιάννη και Γερουλάνου

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 – Δημοσκόπηση: Διαφορά 26% μεταξύ Μπακογιάννη και Γερουλάνου
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 - Δημοσκόπηση: Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση όσον αφορά την "κούρσα" για τον Δήμο Αθηναίων. Ποια η διαφορά των Μπακογιάννη και Γερουλάνου.

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 – Δημοσκόπηση: Νέα “σφυγμομέτρηση” πραγματοποιήθηκε για τον Δήμο Αθηναίων.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε για λογαριασμό του “Πρώτου Θέματος” της Κυριακής, από την εταιρεία Marc. Όπως φαίνεται και από τα στοιχεία, η διαφορά μεταξύ Κώστα Μπακογιάννη και Παύλου Γερουλάνου παραμένει μεγάλη.

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019: Διαφορά 26.2% μεταξύ Μπακογιάννη και Γερουλάνου

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Μπακογιάννης συγκεντρώνει το 38.3%, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 12%. Η διαφορά Μπακογιάννη και Γερουλάνου είναι 26.3%, με Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας να φαντάζει φαβορί για τον Δήμο Αθηναίων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc.

Πλην των Μπακογιάννη και Γερουλάνου, ο Νάσος Ηλιόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 10.1% των προτιμήσεων, με τον Ηλία Κασιδιάρη να ακολουθεί με ποσοστό 8.1%.

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 – Τι έδειξε η προηγούμενη δημοσκόπηση

Πριν από δέκα περίπου ημέρες, είχε δει το “φως” της δημοσιότητας αντίστοιχη δημοσκόπηση για τον Δήμο Αθηναίων. Aυτή τη φορά, διενεργήθηκε από την Opinion Poll.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της Opinion Poll, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έρχεται πρώτος με ποσοστό 33,8% στην πρόθεση ψήφου.

Πίσω από τον Κώστα Μπακογιάννη είναι ο Παύλος Γερουλάνος του ΚΙΝΑΛ με ποσοστό  8,5%. Έπειτα, εντοπίζεται ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής με ποσοστό  7,9%. Τέλος, ο Νάσος Ηλιόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 6%.

Ο προερχόμενος από τη ΝΔ, Χρήστος Τεντόμας συγκεντρώνει ποσοστό 6,2% και ο Νίκος Σοφιανός του ΚΚΕ 4,2%. Το 2,5% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα επέλεγε την αποχή από τις κάλπες.

Οι θετικές γνώμες και οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι

Το 57% των ερωτηθέντων έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για τον Κώστα Μπακογιάννη. Αντίθετα ο κ. Ηλιόπουλος φαίνεται να μην είναι ιδιαίτερα γνωστός, καθώς το 59,3% απαντά ότι δεν τον γνωρίζει.

Στην δημοσκόπηση της Opinion Poll σημειώνεται, ωστόσο, ότι το 25,7% των ερωτηθέντων απάντησαν πως ακόμα δεν έχουν αποφασίσει ποιον δήμαρχο θα ψηφίσουν.

Να σημειωθεί, ότι η δημοσκόπηση της Opinion Poll διεξήχθη κατά το διάστημα από τις 25 έως τις 30 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή 1.002 νοικοκυριών.

πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments