Διεθνή

Anthony Robles: Ο παλαιστής με το ένα πόδι που παραδίδει μαθήματα ζωής

Anthony Robles: Ο παλαιστής με το ένα πόδι που παραδίδει μαθήματα ζωής
O Anthony Robles παραδίδει μαθήματα ζωής. Ο συγκεκριμένος αθλητής έχει ένα πόδι και όμως κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα του NCAA στα 23 του χρόνια. Ο Anthony Robles μάλιστα γεννήθηκε με ένα πόδι, δεν είχε κάποιο ατύχημα.

O Anthony Robles είναι ο παλαιστής που παραδίδει μαθήματα ζωής. Ο συγκεκριμένος αθλητής έχει ένα πόδι και όμως κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα του NCAA στα 23 του χρόνια. Ο Anthony Robles μάλιστα γεννήθηκε με ένα πόδι, δεν είχε κάποιο ατύχημα. Το 1988, η 16χρονη μητέρα του βρισκόταν στο δωμάτιο τοκετού. Αλλά όταν ο γιος της ήρθε σε αυτόν τον κόσμο, για έναν άγνωστο λόγο, είχε ένα πόδι. Μόλις η μητέρα του το άκουσε έβαλε τα κλάματα.

Όταν όμως τον κράτησε για πρώτη φορά, ήταν σίγουρη πως θα έκανε τα πάντα για εκείνον και πως δεν θα άφηνε ποτέ κανέναν να του φερθεί άσχημα.

Μεγαλώνοντας, ο Anthony είχε να αντιμετωπίσει πολλά περισσότερα από όσα ήδη αντιμετωπίζουν όλα τα παιδιά. Αρνήθηκε πεισματικά να «φορέσει» προσθετικό πόδι σε όλη του την ζωή. Πριν ακόμα πάει σχολείο όμως, είχε αποφασίσει πως η αναπηρία του δεν θα τον σταματούσε πουθενά και δεν θα εξουσιάσει την ζωή του.

Στο λύκειο έπαιζε μπάσκετ και ποδόσφαιρο και όλοι τον ήθελαν στην ομάδα τους. Είχε αρχίσει την πάλη από το γυμνάσιο. Και ήταν εκείνη που τον κέρδισε τελικά. Στην αρχή έχανε περισσότερες φορές απ’ όσες κέρδιζε. Λίγα χρόνια αργότερα κέρδισε δυο πολιτειακά πρωταθλήματα και στην τελευταία χρονιά του λυκείου, ήταν ο κορυφαίος παλαιστής στην κατηγορία του σε όλη την χώρα.

Λίγο πριν κλείσει τα 23 του, κατέκτησε το πρωτάθλημα του NCAA, και μάλιστα αήττητος, με ρεκόρ 36-0. Στον τελικό, απέναντι στον εν ενεργεία πρωταθλητή, Matt McDonough, όχι μόνο κέρδισε, αλλά δεν του άφησε κανένα περιθώριο επικρατώντας με 7-1. «Είδα το κοινό να σηκώνεται και να με χειροκροτεί παρατεταμένα, είναι κάτι που σκέφτομαι σχεδόν κάθε μέρα από τότε.

Ο μόνος τρόπος για να το περιγράψω, είναι πως ένιωσα πως πήρα μια ανάσα για πρώτη φορά στην ζωή μου», είχε δηλώσει σε μια συνέντευξη του στο ncaa.org.

Ποτέ δεν είχε ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο. Ο Robles είχε γράψει ιστορία. Τελείωσε το πανεπιστήμιο με ρεκόρ 122-23, μια απίστευτη επίδοση. Από την επόμενη χρονιά έγινε σχολιαστής των αγώνων του NCAA και αποφάσισε να γίνει motivational speaker, κυρίως για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις.

Τον περασμένο Νοέμβριο, όπως αναφέρουν οι New York Jets, στο ημίχρονο του αγώνα με τους Buffalo Bills, έσπασε το ρεκόρ στις περισσότερες έλξεις σε μονόζυγο σε ένα λέπτό, με 62.

Σε όλη του τη ζωή, ο Anthony Robles αποδεικνύει ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Αρκεί να το ονειρευτείς, να πιστέψεις στον εαυτό σου, να δουλέψεις και να μην σταματήσεις ποτέ να προσπαθείς. «Το πνεύμα μου είναι ανίκητο. Δεν με νοιάζει το πιθανό. Μέσα από το αίμα, τον ιδρώτα και τα δάκρυα, είμαι ασταμάτητος» είναι το μήνυμα του βιβλίου του με τίτλο «Unstoppable» που εκδόθηκε το 2013.

*Φωτογραφίες κειμένου και εξωφύλλου twitter/you tube

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments