Lifestyle

Spice Girls: Eπίκαιρα ακόμα και σήμερα;

Spice Girls: Eπίκαιρα ακόμα και σήμερα;
Η είδηση ότι τα Spice Girls θα ξεκινήσουν περιοδεία έκανε τους Βρετανούς να χαμογελάσουν.

Με τη διάθεση των Βρετανών να είναι στα κάτω της λόγω του επικείμενου Brexit, η είδηση πέρυσι ότι τα Spice Girls θα ξεκινήσουν περιοδεία έκανε τους Βρετανούς να χαμογελάσουν.

Όταν άρχισε η διάθεση των εισιτηρίων για τις συναυλίες οι ιστοσελίδες πώλησης τους κατέρρευσαν αρκετές φορές.

Τόσο μεγάλη ήταν η ζήτηση, παρότι στη σκηνή θα ανέβαιναν μόνο τα τέσσερα από τα πέντε μέλη του συγκροτήματος, αφού η Βικτόρια Μπέκαμ είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα επιστρέψει στη σκηνή μαζί με τα Spice Girls.

Αυτός ο ενθουσιασμός δείχνει ότι τα Spice Girls παραμένουν ένα φαινόμενο. Θαυμαστές του συγκροτήματος είναι ακόμα και μεγάλες γυναικείες φωνές της μουσικής βιομηχανίας του σήμερα, όπως η Κέιτι Πέρι και η Αντέλ.

Όμως και ο παρουσιαστής Τζέιμς Κορντέν ομολόγησε ότι όταν ήταν έφηβος «ράγισε η καρδιά του» όταν η Τζέρι Χάλιγουελ αποχώρησε από το συγκρότημα.

Τα Spice Girls δεν ήταν μια οποιαδήποτε κοριτσίστικη μπάντα. Ήταν «Η κοριτσίστικη μπάντα» που σημάδεψε μια γενιά νέων γυναικών μέσα από δύο πράγματα που παραμένουν επίκαιρα ακόμα και σήμερα, όπως αναφέρεται σε άρθρο στη γερμανική εφημερίδα FAZ.

Το πρώτο, όπως σημειώνει, είναι το ζήτημα της «Union Jack» κατά τη διάρκεια των βρετανικών βραβείων μουσικής τον Φεβρουάριο του 1997, όταν η Τζέρι φόρεσε ένα μίνι φόρεμα με τη σημαία της Βρετανίας.

Χρόνια μετά αποκάλυψε ότι αρχικά ήταν προγραμματισμένο να φορέσει ένα μαύρο φόρεμα Gucci. «Βαρετό» σκέφτηκε και ζήτησε από την αδελφή της να μετατρέψει μία πετσέτα με τη βρετανική σημαία σε φόρεμα, που συνδύασε με κόκκινες λουστρίν μπότες και έτσι δημιούργησε τη δική της ποπ ιστορία.

Μάλιστα το 2010 η Daily Telegraph όταν ζήτησε από τους αναγνώστες της να ψηφίσουν το πιο εντυπωσιακό φόρεμα των τελευταίων 50 χρόνων πρώτο βγήκε το «Union Jack φόρεμα» της Χάλιγουελ αφήνοντας στη δεύτερη θέση το λευκό φόρεμα της Μέριλιν Μονρόε.

*Φωτογραφίες κειμένου και εξωφύλλου twitter

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments