Υγεία

Αντιγριπικά εμβόλια: Παραδόθηκε η μισή παρτίδα από τα 50.000 που είχαν παραγγελθεί εκτάκτως

Αντιγριπικά εμβόλια: Παραδόθηκε η μισή παρτίδα από τα 50.000 που είχαν παραγγελθεί εκτάκτως
Αντιγριπικά εμβόλια: Χθες παρελήφθησαν τα πρώτα 25.000 τεμάχια, που αποτελούν τη μισή παρτίδα από τα 50.000.

Αντιγριπικά εμβόλια: Διαθέσιμα είναι από σήμερα τα εμβόλια κατά της γρίπης σε πολλά φαρμακεία της χώρας.

Αυτό διαβεβαιώνει το υπουργείο Υγείας.

Χθες παρελήφθησαν τα πρώτα 25.000 τεμάχια, που αποτελούν τη μισή παρτίδα από τα 50.000 που είχαν παραγγελθεί εκτάκτως τις τελευταίες ημέρες.

Ηδη τα εμβόλια άρχισαν να διανέμονται στα φαρμακεία από χθες, ενώ η διανομή αναμένεται να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα.

Τα υπόλοιπα 25.000 τεμάχια πρόκειται να φθάσουν επίσης από το εξωτερικό, μέσω του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Ερευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), τη Δευτέρα το πρωί. Αξιοσημείωτο είναι ότι όλη η παρτίδα των 50.000 αντιγριπικών εμβολίων θα μοιραστεί στα φαρμακεία της γειτονιάς και όχι σε νοσοκομεία, όπως αρχικά είχε υπολογιστεί, σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υγείας.

Πάντως, χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες αναζητούν εναγωνίως ένα εμβόλιο σε φαρμακείο, μη βρίσκοντας βέβαια στα αποθέματα, καθώς η εμβολιαστική περίοδος εστιάζεται κυρίως στους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Οι υγειονομικές Αρχές συνεχίζουν να επισημαίνουν την αξία του εμβολιασμού κατά της γρίπης, παροτρύνοντας ακόμη και τώρα όσους ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο.

Κατά τα άλλα, η γρίπη συνεχίζει να θερίζει σε όλη την Ελλάδα, γεγονός που ενισχύεται και από το χειμωνιάτικο κλίμα που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στη χώρα.

Δεκάδες ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται με βαριά συμπτώματα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ τα τμήματα των επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων είναι καθημερινά ασφυκτικά γεμάτα από κόσμο που σπεύδει για να διαγνωσθεί.

Ο συνωστισμός στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα ενισχύεται από την έλλειψη συμβεβλημένων οικογενειακών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, όπου και θα μπορούσαν να μεταβούν οι ασθενείς για την πρώτη διάγνωση.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, από την άλλη (ΠΟΕΔΗΝ), ισχυρίζονται ότι τα στοιχεία για τη γρίπη είναι ανακριβή, καθώς πολλοί που χάνουν τη ζωή τους δεν έχουν ελεγχθεί για τον ιό της γρίπης.

Διαβάστε Eπίσης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play