Υγεία

Τσιγαρίλα: Αυτό είναι το έξυπνο κόλπο για να μην μυρίζει κανένα δωμάτιο

Τσιγαρίλα: Αυτό είναι το έξυπνο κόλπο για να μην μυρίζει κανένα δωμάτιο
Τσιγαρίλα: Ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να εξαφανίσετε τα "ίχνη" από τη μυρωδιά του τσιγάρου.

Τσιγαρίλα: Πέραν της υγείας, το τσιγάρο επηρεάζει κατά έναν τρόπο και τη δημόσια εικόνα μας. Είτε είστε καπνιστές, είτε όχι, έχετε κληθεί να αντιμετωπίσετε το θέμα που προκαλεί η μυρωδιά του τσιγάρου.

Η μυρωδιά του τσιγάρου δεν σταματά την ώρα του καπνίσματος. Μπορεί ο εκάστοτε καπνιστής να τελειώσει το τσιγάρο του, ωστόσο η τσιγαρίλα παραμένει και “πιάνει” πολύτιμο χώρο από τον αέρα. Ιδίως εάν πρόκειται για κλειστούς χώρους ή για δωμάτια με μικρή χωρητικότητα.

Η τσιγαρίλα προκαλεί αρκετά προβλήματα. Δυσκολεύει την αναπνοή των παθητικών καπνιστών, ενώ αφήνει “αποτυπώματα” στα ρούχα. Άραγε πόσες φορές δεν έχετε δυσανασχετίσει επιστρέφοντας σπίτι σας, έπειτα από βραδινή έξοδο σε χώρο ή σε μαγαζί καπνίζοντων;

Το μείγμα με ξύδι, γαρύφαλλο και κανέλα

Για καλή σας τύχη, όπου υπάρχουν προβλήματα, εντοπίζονται οι αντίστοιχες λύσεις. Και για την τσιγαρίλα υπάρχει ένας τρόπος που μπορεί να διώξει τη δυσάρεστη οσμή. Αν και απαιτείται ένας σχετικός τρόπος προετοιμασίας.

Σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι με νερό ρίξτε ένα φλιτζάνι ξύδι, ένα – δύο ξυλάκια γαρύφαλλο, μια μικρή ποσότητα κανέλας και μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού.

Αφήστε το μείγμα να πάρει μία βράση κι έπειτα χαμήλωσε τη φωτιά και τοποθετήστε το επάνω στο ζεστό μάτι για περίπου μισή ώρα.

Το δωμάτιο (ή το σπίτι σου) θα αποκτήσει μία υπέροχη μυρωδιά και κανείς δεν θα μπορεί να σου πει εάν πιο πριν μύριζε τσιγαρίλα ή όχι.

Bonus: Ο τρόπος της σόδας

Πλην της παραπάνω διαδικασίας, υπάρχει και άλλη μια, πιο εύκολη στη χρήση. Αφορά τη μαγειρική σόδα.

Μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα, για να διώξετε την τσιγαρίλα. Μπορείτε να ρίξετε τη σόδα πάνω στους καναπέδες και τα χαλιά σας ή σε όποια άλλη επιφάνεια επιθυμείτε να προστατεύσετε από το τσιγάρο.

Η σόδα θα απορροφήσει τις δυσάρεστες οσμές κι έτσι θα διώξεις και την τσιγαρίλα από τον χώρο σας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments