Ελλάδα

Κρήτη: Βρέθηκε εξάρτημα αυτοκινήτου – Ανήκει στο ΙΧ της οικογένειας που αγνοείται

Κρήτη: Βρέθηκε εξάρτημα αυτοκινήτου – Ανήκει στο ΙΧ της οικογένειας που αγνοείται
Εξάρτημα του αυτοκινήτου που επέβαιναν οι 4 αγνοούμενοι στην Κρήτη βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (17/2/19) σε παραλία στο Τυμπάκι.

Σε πραγματικό θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση των τεσσάρων αγνοουμένων στην Κρήτη, οι οποίοι το βράδυ του Σαββάτου (16/2/19) επέβαιναν σε ΙΧ που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού Γεροπόταμου στη Μεσσαρά.

Να σημειώσουμε, ότι μέχρι αυτήν την ώρα οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς δεν έχει βρεθεί το παραμικρό ίχνος των τεσσάρων επιβατών.

Όμως, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής (17/2/19) οι πυροσβέστες βρήκαν ένα εξάρτημα αυτοκινήτου στην παραλία του Τυμπακίου.

Γιατί δεν είχαν κλείσει τα περάσματα οι αρμόδιες αρχές;Δείτε το πέρασμα στην Αγία ΤριάδαΑν και αυτό που ασφαλώς προέχει αυτή την ώρα είναι να βρεθούν ζωντανοί -όπως όλοι ευχόμαστε- οι επιβαίνοντες στο όχημα που φέρεται να παρασύρθηκε βράδυ Σαββάτου-ξημερώματα Κυριακής στο Γεροπόταμο, η αναζήτηση ευθυνών για το συμβάν είναι κάτι που επιβάλλεται από τις συνθήκες που οδήγησαν σε αυτό, καθώς ουδεμία πρόνοια υπήρξε για τοποθέτηση προειδοποιητικού-απαγορευτικού,παρά το γεγονός ότι το λίαν επικίνδυνο σημείο που μετρέπεται σε ορμητικό χείμαρο σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων είναι πασίγνωστο στην περιοχή! Ανάλογα συμβάντα με παράσυρση οχημάτων από τα νερά του Γεροπόταμου έχουν συμβεί και άλλες φορές στην περιοχή μας -ευτυχώς χωρίς απώλειες ζωών- όπου είναι επιτακτική η ανάγκη να λαμβάνονται μέτρα κάθε χειμώνα για την προστασία των κατοίκων και των επισκεπτών της Μεσαράς.

Gepostet von Δια-SOS-τε τη Μεσαρά am Sonntag, 17. Februar 2019

«Βρήκαμε ένα εξάρτημα αυτοκινήτου μάρκας Hyundai το οποίο θα εξεταστεί αν ανήκει στο όχημα που επέβαιναν οι τέσσερις άνθρωποι», επιβεβαίωσε στο cretapost, ο γενικός περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κρήτης, αρχιπύραρχος, Λαγουδάκης Νίκος.

Το εξάρτημα ανήκει σε αυτοκίνητο μάρκας Hyundai το οποίο επιβεβαιώθηκε ότι ανήκει στο ΙΧ της οικογένειας.

Πηγή φωτογραφίας Facebook: Δια-SOS-τε τη Μεσαρά


Έρευνες διά ξηράς, θάλασσα και αέρος

Οι έρευνες συνεχίζονται με τις αρχές (πυροσβεστική, ΕΜΑΚ, αστυνομία, λιμενικό και εθελοντές Σαμαρείτες) να “σκανάρουν” όλη την ευρύτερη περιοχή τόσο από ξηρά όσο και από την θάλασσα ενώ συνδράμει και drone της ΕΜΑΚ.

«Από τη 1:00 τα ξημερώματα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για τον εντοπισμό των τεσσάρων ατόμων που αγνοούνται. Στην επιχείρηση συμμετέχουν όλες οι αρμόδιες Αρχές, ενώ οι προσπάθειές μας γίνονται, κάτω από αντίξοες συνθήκες, σε μια ακτίνα 16 χιλιομέτρων» είπε λίγο νωρίτερα, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής στην Κρήτη, Νίκος Λαγουδάκης.

Πηγή φωτογραφίας Facebook: Δια-SOS-τε τη Μεσαρά


Κρήτη: Το χρονικό

Όλα συνέβησαν στη 1:00 τα ξημερώματα, όταν μία γυναίκα κάλεσε το 100 και την ενημέρωσε ότι το όχημά τους έχει παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά του ποταμού Γεροποτάμου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η γυναίκα φαίνεται να είπε «Τρέξτε γιατί πνιγόμαστε» ενώ στη συνέχεια κόπηκε η σύνδεση.

Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ αμέσως έστησαν μεγάλη επιχείρηση κι έχοντας το στίγμα του κινητού άρχισαν τις έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Να αναφέρουμε, ότι στο όχημα επέβαινε ένα ζευγάρι, μία 30χρονη και ο 29χρονος σύζυγός της, καθώς επίσης η 21χρονη αδερφή της και η 58χρονη μητέρα της.

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, η οικογένεια κατάγεται από το χωριό Δαφνές του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων και χθες (16/2/19) είχαν πάει σε μία κοινωνική εκδήλωση. Κατά την επιστροφή τους πέρασαν από το Γεροπόταμου, όπου και παρασύρθηκαν από τα νερά κι έκτοτε αγνοούνται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments