Ελλάδα

Ξενοδοχείο Κρήτη: Οι ιδιοκτήτες μετέτρεψαν τις στάνες σε δωμάτια χωρίς ρεύμα

Ξενοδοχείο Κρήτη: Οι ιδιοκτήτες μετέτρεψαν τις στάνες σε δωμάτια χωρίς ρεύμα
Ξενοδοχείο Κρήτη: Μια πρωτότυπη ιδέα στην Κρήτη οδήγησε τους τουρίστες να κάνουν... ουρές για να επισκεφθούν το μέρος.

Ξενοδοχείο Κρήτη: Το επιχειρηματικό δαιμόνιο και η αγάπη για την παράδοση οδήγησαν μερικούς ανθρώπους στο να κάνουν τη διαφορά.

Ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων στη Νοτιοανατολική Κρήτη, πήραν την απόφαση να αναστηλώσουν έναν ερειπωμένο οικισμό, δίνοντάς του ζωή.

Οι άνθρωποι αυτοί μετέβησαν στον Άσπρο Ποταμό, ο οποίος από ένας σημαντικός συνοικισμός της αρχαιότητας, είχε μετατραπεί σε μετόχι. Δηλαδή στο μέρος όπου οι κάτοικοι κατέβαιναν με τα ζώα τους κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων δωματίων πήραν πριν από λίγα χρόνια την απόφαση στο να μετατρέψουν τον οικισμό. Οι αλλαγές που έκαναν δεν αλλοίωσαν σε καμία περίπτωση τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του μέρους.

Πλέον, ο οικισμός αποτελείται από 10 κατοικίες, χτισμένες σε διαφορετικά επίπεδα. Κατοικίες που φιλοξενούν από 2 έως 5 άτομα. Τα σπίτια είναι χτισμένα το ένα πάνω στο άλλο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως σε μερικές περιπτώσεις, η οροφή του ενός σπιτιού αποτελεί τη βεράντα του άλλου!

Η απλή και απέρριτη διακόσμηση θυμίζει σκηνικά παλαιότερων εποχών. Κρεβάτια πετρόχτιστα, οροφές με δοκάρια, καλάμια για μόνωση, είναι μερικά από τα στοιχεία που δίνουν ιδιαίτερο χρώμα στην ξενοδοχειακή μονάδα.

Συν τοις άλλοις, το σημαντικότερο όλων είναι πως πέρα από τον χώρο υποδοχής, καμία άλλη εγκατάσταση δεν διαθέτει πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα!

Οι ένοικοι μπορούν να εξασφαλίσουν φως από λάμπες παραφίνης και κεριά. Καθώς δεν… υπάρχουν πρίζες! Το θέμα της θέρμανσης λύνεται… πατροπαράδοτα, μέσω των χοντρών πέτρινων τοιχωμάτων. Το χειμώνα διατηρούν τη ζέστη και το καλοκαίρι δεν αφήνουν τη ζέστη να… περάσει εντός του χώρου.

Ο οικισμός του Άσπρου Ποταμού έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος και η αυθεντικότητά του προστατεύεται από το ελληνικό κράτος. Πλέον, αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς. Η εναλλακτική φύση του και η βουτιά στην απλότητα, έχουν συγκινήσει αρκετό κόσμο!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments