Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ: Καλεί την Ευρώπη να αναλάβει τους τζιχαντιστές

Ντόναλντ Τραμπ: Καλεί την Ευρώπη να αναλάβει τους τζιχαντιστές
Ντόναλντ Τραμπ: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκαθάρισε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα αναλάβουν την υπόθεση του Ισλαμικού Κράτος, μόλις εξασφαλιστεί κατά 100% η νίκη επί του Χαλιφάτου.

Ντόναλντ Τραμπ: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ καλεί τις ευρωπαϊκές χώρες να αναλάβουν τη “δουλειά τους”, μετά την ολοκληρωτική επικράτηση των συμμάχων επί του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τοποθετήθηκε επί του θέματος στο Twitter. Αρχικά τόνισε ότι το Χαλιφάτο είναι έτοιμο να “πέσει”.

Στη συνέχεια, ζήτησε από τους Γερμανούς, τους Βρετανούς τους Γάλλους αλλά και τους υπόλοιπους συμμάχους, να αναλάβουν την επόμενη φάση της επιχείρησης.

Ο Τράμπ θέλει να αφήσει στα “χέρια” των Ευρωπαίων τους 800 και πλέον μαχητές του ΙSIS. Οι τζιχαντιστές τελούν υπό κράτηση και ο πρόεδρος των ΗΠΑ θέλει να δικαστούν στην Ευρώπη.

Ντόναλντ Τραμπ: Η τοποθέτησή του για τους τζιχαντιστές:

“Το Χαλιφάτο είναι έτοιμο να πέσει. Η εναλλακτική δεν είναι καλή, δεδομένου ότι θα αναγκαστούμε να τους αφήσουμε ελεύθερους…

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζητούν από τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και άλλους ευρωπαίους συμμάχους να πάρουν πίσω τους 800 και πλέον μαχητές του ISIS που κρατάμε αιχμάλωτους στη Συρία και να τους περάσουν από δίκη”, πρόσθεσε επίσης.

Ο Τραμπ κατέληξε αναφέροντας τα εξής:

“Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να παρακολουθήσουν αυτούς τους τζιχαντιστές του IΚ να παρεισδύουν στην Ευρώπη, όπου αναμένεται να πάνε. Κάνουμε τόσα πολλά και ξοδεύουμε τόσα πολλά. Ήρθε η ώρα οι άλλοι να ανεβάσουν ταχύτητα και να κάνουν τη δουλειά την οποία είναι τόσο ικανοί να κάνουν. Αποσυρόμαστε μετά τη νίκη 100% επί του Χαλιφάτου!”.

Οι τελευταίες εξελίξεις

Οι μαχητές που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ στη Συρία είναι έτοιμοι να καταλάβουν τον τελευταίο, μικρό θύλακα των τζιχαντιστών στον Ευφράτη.

Αυτή ήταν η ενημέρωση του διοικητή της επιχείρησης κατά του τελευταίου οχυρού του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική Συρία, Ζίγια Φουράτ.

Η θετική έκβαση των επιχειρήσεων οδηγεί το αυτοαποκαλούμενο χαλιφάτο στα όρια της απόλυτης ήττας, δεδομένου ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για “νίκη 100%”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments