Αθλητισμός

Ρέιλι Οπέλκα: Με ύψος 2.11μ. ο νέος “γίγαντας” του τένις

Ρέιλι Οπέλκα: Με ύψος 2.11μ. ο νέος “γίγαντας” του τένις
Ο Ρέιλι Οπέλκα είναι μόλις 21 χρονών και εκ πρώτης όψεως νομίζει κανείς ότι είναι παίκτης του μπάσκετ.

Πριν από μερικά χρόνια θα έδειχνε αδύνατον να σταθεί στο κορυφαίο επίπεδο του τένις. Όχι γιατί δεν έχει τα προσόντα… Απεναντίας, ο Ρέιλι Οπέλκα στα 21 του χρόνια δείχνει ότι έχει όλα τα ατού για να διαγράψει μια σπουδαία διαδρομή στον χώρο και να αποτελέσει μελλοντικά ένα από τα κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας κατάταξης.

Τότε, ποιό είναι αυτό το στοιχείο που παλαιότερα θα έδειχνε απαγορευτικό για να ασχοληθεί με το άθλημα;… Το ύψος του! Με μπόι 2 μέτρα και 11 εκατοστά, ο 21χρονος Αμερικανός θα μπορούσε να αποτελέσει έναν αστέρα του ΝΒΑ, ελάχιστοι όμως θα πίστευαν ότι θα μπορούσε να διαπρέψει στο τένις! Κι έρχεται ο ίδιος ο Οπέλκα, να επιλέξει ως έφηβος το τένις αντί του μπάσκετ και να τους διαψεύσει εντελώς.

Εντάχθηκε αθόρυβα στα επαγγελματικά τουρνουά το 2015 και άρχισε να μετρά απανωτούς αποκλεισμούς στα προκριματικά των γκραν σλαμ. Εφέτος, κατάφερε να μπει στο κυρίως ταμπλό του Αυστραλιανού όπεν και πέτυχε και μια νίκη στον Α’ γύρο.

Όμως αγώνα με τον αγώνα, τουρνουά με το τουρνουά, ο Ρέιλι Οπέλκα αρχίζει να ξεδιπλώνει την δύναμή του στα κορτ.

Ανέβηκε στο νο 89 της παγκόσμιας κατάταξης και τα ξημερώματα κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, καθώς έφτασε στον τελικό του όπεν της Νέας Υόρκης κι εκεί νίκησε με 6-1, 6-7(7), 6-7 (7) τον 23χρονο Καναδό Μπράιντεν Σουρ, νο 107 στον κόσμο.

Τα δύο σετ στο τάι μπρέικ, δείχνοντας πως ούτε την φυσική κατάσταση και την αντοχή μπορεί να του στερήσει αυτό το πανύψηλο κορμί. Και πέρα όλων των άλλων, ο Οπέλκα διαθέτει ένα εκρηκτικό σερβίς, που του έδωσε την δυνατότητα να καταγράψει 156 άσους στο τουρνουά!

Από σήμερα βρίσκεται στο νο 56 του κόσμου και οι Αμερικανοί, που αρέσκονται να δίνουν αμέσως «παρατσούκλια», τον αποκαλούν ήδη «γίγαντα». Οι ειδικοί μιλούν πλέον ξεκάθαρα για την ανερχόμενη δύναμη του παγκόσμιου τένις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments