Ελλάδα

Αφροδίτη Μάνου: “Σία και Τασία σας ξεβλαχέψαμε, σπίτι σας τώρα”

Αφροδίτη Μάνου: “Σία και Τασία σας ξεβλαχέψαμε, σπίτι σας τώρα”
Η Αφροδίτη Μάνου εξαπέλυσε επίθεση στην υφυπουργό Εξωτερικών Τασία Χριστοδουλοπούλου και στην αναπληρώτρια Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ελλάδας, Σία Αναγνωστοπούλου.

Η Αφροδίτη Μάνου με δύο αναρτήσεις της στο Twitter  ξέσπασε κατά της Σίας Αναγνωστόπουλου και της Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

«Άντε ανταρτοπούλες μου, Σία και Τασία! Τα Λουΐ Βιτόν σας και στο Γράμμο!» έγραψε χαρακτηριστικά.

Σε επόμενη ανάρτησή της πρόσθεσε: «Σπίτια σας, τώρα, κορίτσια! Σάς «ξεβλαχέψαμε», σάς στείλαμε στα κομμωτήρια… Σίες, Τασίες και Σία, ξου! Εθνομηδενισμός, λαθρομετανάστες που λιάζονται και Ιστορία τσάτρα-πάτρα απ’ την Πάτρα στυλ Ρεπούση, αρκετά! Σπίτι, γρήγορα!».

Ποια είναι η Αφροδίτη Μάνου

Η Αφροδίτη Μάνου (27 Ιουλίου 1953) είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια, στιχουργός και συνθέτιδα. Αδερφή της ήταν η Μαρία Δημητριάδη.

Γεννήθηκε στις 27 Ιουλίου του 1953.

Το πραγματικό της όνομα είναι Αγλαΐα Δημητριάδη.

Η Σία Αναγνωστοπούλου ορκίστηκε σήμερα αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών.

Η κ. Αναγνωστοπούλου έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Πάτρα, ενώ είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών όπως και πτυχίο στην Τουρκική γλώσσα και τον πολιτισμό από το INALCO (Institut National des Langues Orientales) στο Παρίσι ενώ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Σορβόννη Paris-I στο Παρίσι και πήρε το διδακτορικό της πάνω στην Ιστορία από την Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales (EHESS), επίσης στο Παρίσι.

Φωτογραφία Eurokinissi


Η νέα αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών ήταν επί 9 χρόνια (1995-2004) καθηγήτρια στο Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου και από το 2004 διδάσκει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Έχει διδάξει, ως επισκέπτρια καθηγήτρια, σε πολλά Πανεπιστήμια, στην Ευρώπη και στην Αμερική ενώ διαθέτει μεγάλο συγγραφικό έργο. Γνωρίζει τρεις γλώσσες: Γαλλικά, Αγγλικά, Τουρκικά.

Είναι μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ όπως και μέλος του ΔΣ της «Αυγής» και του ραδιοφώνου «στο Κόκκινο» καθώς και μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Ν. Πουλαντζάς και των ΑΣΚΙ. Επίσης αρθρογραφεί στις εφημερίδες «Αυγή» και «Εποχή» ενώ είναι μέλος της Πανευρωπαϊκής Επιτροπής της Ακαδημίας για την Ευρωπαϊκή Ιστορία που έχει συγκροτηθεί στο Παρίσι από το Transform! Europe.

Φωτογραφία Eurokinissi


Στην πολιτική της σταδιοδρομία η Σία Αναγνωστοπούλου εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και στον ανασχηματισμό της 17ης Ιουλίου ορίστηκε Αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών.

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 επανεκλέγεται βουλευτής Αχαΐας με τον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση που σχηματίζεται ορίζεται ως Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου) είναι νομικός και πολιτικός.

Γεννήθηκε το 1948 στην Αθήνα. Έχει τελειώσει τη Νομική Αθηνών και έχει εργαστεί ως δικηγόρος.

Είναι παντρεμένη με τον επίσης πολιτικό Θοδωρή Δρίτσα.

Πολιτική σταδιοδρομία

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και συντονίστρια του Τμήματος Δικαιωμάτων του κόμματος.

Επίσης, είναι μέλος της Κίνησης των 53+.

Ήταν αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στην πρώτη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 εξελέγη βουλευτής Επικρατείας και στη νέα Βουλή που προέκυψε ορίστηκε Γ΄ Αντιπρόεδρος.

Επίσης είναι Πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments