Αυτοκίνητο

Ford Focus ST: Έγιναν τα… αποκαλυπτήρια του νέου μοντέλου

Ford Focus ST: Έγιναν τα… αποκαλυπτήρια του νέου μοντέλου
Ford Focus ST: Το αυτοκίνητο που πρόκειται να προσφέρει έντονες συγκινήσεις.

Ford Focus ST: Η Ford αποκάλυψε το νέο Focus ST, το οποίο αναμένεται να προσφέρει έντονες συγκινήσεις ενός hot-hatchback σε συνδυασμό με την κομψότητα, την άνεση και την πρακτικότητα ενός οικογενειακού μοντέλου.

Η νέα πλατφόρμα C2 της Ford αναβαθμίστηκε με προηγμένα συστήματα ανάρτησης, πέδησης και κίνησης, τα οποία δημιουργούν ταχύτερο, αλλά και πιο απολαυστικό τρόπο οδήγησης, ενώ η νέα γενιά του αλουμινένιου 2.3 λίτρων ΕcoBoost κινητήρα είναι η ισχυρότερη που έχει τοποθετηθεί ποτέ στο Focus ST.

Ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας, που αποδίδει 280 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και ροπή 420 Nm από τις 3.000 μέχρι και τις 4.000 σαλ, είναι ο πιο εύστροφος στην ιστορία του μοντέλου εξασφαλίζοντας επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε χρόνο μικρότερο των 6 δευτερολέπτων.

Παράλληλα υπάρχει και ο δίλιτρος EcoBlue των 190 ίππων που είναι ο ισχυρότερος ντίζελ που έχει εγκατασταθεί σε Ford Focus, αποδίδοντας μέγιστη ισχύ στις 3.500 σ.α.λ. και ροπή 400 Nm σταθερά από τις 2.000 έως και 3.000 σαλ.

Το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο του Focus ST επιτρέπει ταχύτερες αλλαγές σχέσεων και πιο σπορ αίσθηση με πιο κοντές διαδρομές επιλογέα κατά 7% συγκριτικά με εκείνες του νέου Focus, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι υπάρχει και η νέα 7τάχυτη έκδοση αυτόματου κιβωτίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments