Διεθνή

Karl Lagerfeld: Η Βιρζινί Βιάρ θα αναλάβει τoν οίκο Chanel

Karl Lagerfeld: Η Βιρζινί Βιάρ θα αναλάβει τoν οίκο Chanel
Karl Lagerfeld: Στα χέρια της Βιρζινί Βιάρ περνάει ο πασίγνωστος οίκος μόδας "Chanel".

Η Βιρζινί Βιάρ, το δεξί χέρι του Karl Lagerfeld και αναπληρώτρια καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Chanel, θα διαδεχτεί τον διάσημο σχεδιαστή μόδας στην καλλιτεχνική διεύθυνση του οίκου, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας.

Karl Lagerfeld: Τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση για τη διαδοχή του

“Στην Βιρζινί Βιάρ, την πιο στενή συνεργάτη του Καρλ Λάγκερφελντ τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια, ανέθεσε ο Αλάν Βερτεμέρ (συνιδιοκτήτης της Chanel) την διεύθυνση του σχεδιασμού των κολεξιόν ώστε να συνεχιστεί η κληρονομιά της Γκαμπριέλ Σανέλ και του Καρλ Λάγκερφελντ”.

Η συνεργασία της Βιάρ με τον Λάγκερφελντ άρχισε το 1987.

Η σχεδιάστρια γεννήθηκε στη Ντιζόν της ανατολικής Γαλλίας και η οικογένεια της δραστηριοποιείτο στην εμπορία του μεταξιού.

Ο Λάγκερφελντ πέθανε σήμερα το πρωί στην ηλικία των 85 ετών από ασθένεια που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες εβδομάδες, και έπειτα από 50 και πλέον χρόνια στην κορυφή της γαλλικής και της παγκόσμιας βιομηχανίας της μόδας.

Ποιος ήταν ο Καρλ Λάγκερφελντ

Γόνος ιδιαίτερα εύπορης οικογένειας βιομηχάνων, ανατράφηκε με πολλές ανέσεις, διαμορφώνοντας, παράλληλα, μια αντισυμβατική προσωπικότητα. Καυστικός, ενίοτε κυνικός, προσβλητικός και εξωστρεφής, προκαλούσε ποικίλες αντιδράσεις με τις εκάστοτε, ιστορικές ρήσεις του, που έχουν καταγραφεί στο συνεργατικό πόνημα «The World According to Karl».

Το ξεκίνημά του στο χώρο της υψηλής ραπτικής καταγράφηκε στα 1963, όταν άρχισε να εργάζεται για λογαριασμό του Ιταλικού Οίκου «Tiziani», ενώ λίγους μήνες μετά συνεργάσθηκε με το αντίστοιχο, Γαλλικό στούντιο «Chloe». Ακολούθησαν οι Οίκοι «Fendi» (1965) και «Curiel» (1970, Ιταλία) και ο Γαλλικός «Chanel» (από το 1983).

Ο Karl Lagerfeld ποτέ δεν έκρυψε την ομοφυλοφιλία και διατήρησε προσωπικό, πολυετή δεσμό με τον Ζακ ντε Μπασιέ.

Ο ιδιόρρυθμος σχεδιαστής γεννήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου του 1933 στο Αμβούργο. Ή τουλάχιστον έτσι λέγεται, αφού ο Γερμανός αρνούνταν να αποκαλύψει την πραγματική ημερομηνία γέννησής του.

Η καταξίωση ήρθε το 1983 όταν παρουσίασε την πρώτη του συλλογή με τον Οίκο Chanel. Έκτοτε ακολούθησε μία λαμπρή καριέρα και η μοναδική φορά που έλειψε από επίδειξη ήταν τον Ιανουάριο του 2019, λόγω επιδείνωσης της υγείας του.

Είχε δηλώσει πως μισεί την ασχήμια και αποφεύγει να συνεργάζεται με άνδρες:

«Εκτός από έναν βοηθό μου, δουλεύω αποκλειστικά με γυναίκες. Μόνο προβλήματα είχα όταν συνεργαζόμουν με άνδρες. Γίνονταν εγωκεντρικοί και έλεγαν στον εαυτό τους ότι αφού μπορώ να το κάνω εγώ, μπορούν και εκείνοι. Πολλοί άνδρες και αγόρια πίστεψαν ότι είναι πιο χαρισματικοί από εμένα αλλά τελικά απέτυχαν. Με τις γυναίκες δεν έχω τέτοιο πρόβλημα».

Η αγάπη για την γάτα του και το μότο της ζωής του

Η μεγάλη του αγάπη, ήταν η γάτα του, η Choupette. Σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν πηγή έμπνευσης για τις δημιουργίες του. Μάλιστα, η Choupette τον συνόδευε σε επιδείξεις μόδας.

Από την άλλη το αγαπημένο του μότο που με αυτό πορεύθηκε σε όλη του την ζωή:

«Μια μικρή αίσθηση του χιούμορ και λίγη ασέβεια. Αυτά χρειάζεται ένας θρύλος για να επιβιώσει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments