Οικονομία

Public – Media Markt εξαγορά: Έκλεισε το deal

Public – Media Markt εξαγορά: Έκλεισε το deal
Public και Media Markt ήρθαν σε συμφωνία.

Public Media Markt εξαγορά: Σε διάστημα ενός μήνα θα γίνει η αλλαγή του branding των Media Markt σε Public.

Οι φήμες κυκλοφορούσαν εδώ και πολλούς μήνες με εκατέρωθεν δηλώσεις τελικά οι πληροφορίες θέλουν το Public να εξαγόρασε την Media Markt και να επιτεύχθηκε η συμφωνία.

Τα καταστήματα Public ανήκουν στον όμιλο Olympia και αρχικά ο όμιλος δήλωνε πως αυτά τα σενάρια περί εξαγοράς δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ωστόσο, μερικούς μήνες μετά η εξαγορά έγινε.

Τα Public διαρκώς αναπτύσσονται ενώ πριν από μερικούς μήνες επεκτάθηκαν και στο ηλεκτρονικό εμπόριο και οι πωλήσεις τους διαρκώς αυξάνονται.

Σύμφωνα με το ipop.gr, τα Media Markt διεκδικούσαν τόσο τα Public όσο και το Πλαίσιο και καθώς οι φήμες φούντωναν για την εξαγορά, είχε ζητηθεί η παρέμβαση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Αχτσιόγλου, για την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων σε περίπτωση που ισχύσουν τα σενάρια .

Πώς προστατεύονται τα δικαιώματα των υπαλλήλων; Στην σχετική επιστολή που είχε σταλθεί, οι εργαζόμενοι είχαν δηλώσει πως αν οι φήμες επιβεβαιωθούν, «η συμφωνία θα αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των διατάξεων περί μεταβίβασης επιχείρησης».

Κατηγορηματική διάψευση από την Olympia Group

Εκπρόσωπος της Olympia Group επικοινώνησε σήμερα, Πέμπτη (21/2/19) με το pagenews.gr και μας ενημέρωσε ότι οι αναφορές για εξαγορά της Media Markt από το Public δεν ισχύουν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments