Πολιτική

Νέα Δημοκρατία: Ανακοινώνει σήμερα 15 νέους υποψήφιους ευρωβουλευτές

Νέα Δημοκρατία: Ανακοινώνει σήμερα 15 νέους υποψήφιους ευρωβουλευτές
Η Νέα Δημοκρατία θα ανακοινώσει σήμερα το... μισό ευρωψηφοδέλτιο. Ποια είναι τα νέα πρόσωπα που θα μπουν και ποιος ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ημέρα ανακοινώσεων για τα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών στις ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία είναι η σημερινή.

H ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχωρά στην ανακοίνωση των προσώπων που θα στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιο με το οποίο η Νέα Δημοκρατία ευελπιστεί να κερδίσει «καθαρή πρωτιά» στην αναμέτρηση της 26ης Μαΐου.

Η Πειραιώς είναι έτοιμη για την ανακοίνωση 15 ονομάτων που θα βρεθούν στο ευρωψηφοδέλτιο της, που στη συντριπτική πλειονότητα τους δεν έχουν διεκδικήσει ξανά την εκλογή τους είτε σε εθνικές, είτε σε ευρωπαϊκές κάλπες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να σηματοδοτήσει την ανανέωση του κόμματος που αποτελεί προσωπικό του στοίχημα και θέλει να το ακολουθήσει και στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων για τις εθνικές κάλπες. Παράλληλα, επιθυμία του είναι να αποκτήσουν αναγνωσιμότητα νέα πρόσωπα, που δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό.

Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου που θα είναι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αλλά και η μετακόμιση εκεί δύο ακόμη μελών της τρέχουσας σύνθεσης της Βουλής που είναι οι κυρίες Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Κατερίνα Μάρκου.

«Πράσινο φως» για να διεκδικήσουν την επανεκλογή τους έχουν λάβει οι τέσσερις από τους πέντε νυν ευρωβουλευτές της ΝΔ και συγκεκριμένα οι Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Γιώργος Κύρτσος και Θοδωρής Ζαγοράκης.

Από τους εκλεγμένους του 2014, η μόνη που δεν θα επαναδιεκδικήσει την εκλογή της είναι η πρώτη σε σταυρούς Μαρία Σπυράκη, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ την οποία οι πληροφορίες θέλουν να πολιτεύεται στις βουλευτικές εκλογές, διεκδικώντας έδρα στην Α΄ Θεσσαλονίκης.

Σε αυτούς αναμένεται να προστεθούν σήμερα άλλοι 15 υποψήφιοι που έχουν επιλεγεί για τη λίστα της ΝΔ. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στη «φουρνιά» των προσώπων που θα ανακοινωθούν θα περιλαμβάνονται ο πρέσβης επί τιμή Αλέξανδρος Μαλλιάς και ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Παύλος Ελευθεριάδης που και οι δύο πολιτεύθηκαν παλαιότερα με το Ποτάμι.

Τη νέα γενιά θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος που επίσης θα ανακοινωθεί σήμερα από το Μοσχάτο ενώ, στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, θα βρίσκεται και η Καλυψώ Γούλα, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης και μία εκ των στενότερων συνεργατών του Γιάννη Μπουτάρη.

Συνολικά, μετά τις σημερινές ανακοινώσεις, η ΝΔ θα έχει γνωστοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος του ευρωψηφοδελτίου της, έχοντας δημοσιοποιήσει τα 22 από τα 42 ονόματα που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών στις 26 Μαΐου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments