Πολιτισμός

Πίτερ Τορκ: Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος τραγουδιστής των Monkees

Πίτερ Τορκ: Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος τραγουδιστής των Monkees
Πίτερ Τορκ: Πέθανε σε ηλικία 77 ετών ο Πίτερ Τορκ, τραγουδιστής του συγκροτήματος Monkees μετά από μάχη με σπάνια ασθένεια.

Πίτερ Τόρκ:  Τον θάνατο του θρυλικού τραγουδιστή επιβεβαίωσε, όπως ανακοίνωσε και η “The Washington Post”, η αδερφή του Αν Θόρκελσον.

O αξέχαστος αυτός καλλιτέχνης του θρυλικού συγκροτήματος Monkees ταλαιπωρήθηκε για πολλά χρόνια από μία σπάνια μορφή καρκίνου.

Η αιτία θανάτου του παραμένει άγνωστη

Το 2009 ο Τορκ διαγνώστηκε από μία πολύ σπάνια μορφή καρκίνου που ονομάζεται αδενοειδές κυστικό καρκίνωμα, που επηρέασε τη γλώσσα του.

Ποιος ήταν ο Πίτερ Τορκ

Γεννημένος το 1942 στην Ουάσινγκτον, ο Τορκ έγινε μέλος των «The Monkees» με τους Μίκι Ντόλνεζ, Μάικλ Νέσμιθ και Ντέιβι Τζόουν στα μέσα της δεκαετίας του εξήντα, όταν το γκρουπ δημιουργήθηκε ως Αμερικανός ομόλογός των Beatles.

Τα τέσσερα μέλη της μπάντας επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 400 υποψήφιους προκειμένου να παίξουν στην ομώνυμη τηλεοπτική εκπομπή που προβλήθηκε μεταξύ του 1966 και του 1968.

Ο χαρισματικός Τορκ μουσικός, ήταν το παλαιότερο μέλος του κουαρτέτου.

Μαζί, ο Τορκ, ο Ντόλενζ, ο Νέσμιθ και ο Τζόουνς, δημιούργησαν πολλές επιτυχίας οι οποίες μπήκαν στο Billboard Hot 100. Κομμάτια όπως το «I’m a Believer» του Νιλ Ντάιμον, το «Daydream Believer» και το «Last Train to Clarksville» άγγιξαν την κορυφή των τσαρτ.

Το θρυλικό συγκρότημα Monkees

Οι Monkees (Μάικ Νέσμιθ, Ντέιβι Τζόουνς, Πίτερ Τορκ και Μίκι Ντόλενζ) υπήρξαν μία ιδίαιτερη περίπτωση συγκροτήματος, καθώς συγκροτήθηκαν για να πρωταγωνιστήσουν στην κωμική τηλεοπτική σειρά «The Monkees», η οποία «έτρεξε» για δύο τηλεοπτικές σεζόν κατά τη διετία 1966-68, με την τετράδα να συνεχίζει, ωστόσο, να ηχογραφεί και μετά την ακύρωση της, μέχρι το 1971.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments