Διεθνή

Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου: Φωταγωγήθηκε για τα 600 χρόνια της

Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου: Φωταγωγήθηκε για τα 600 χρόνια της
Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου: Μετατράπηκε σε πόλη του φωτός.

Η Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου έγινε πόλη του φωτός  για την πρώτη θεαματική φωταγώγησή της στην ιστορία της, την οποία απόλαυσαν χιλιάδες επισκέπτες.

“Πέντε, τέσσερα, τρία, δύο ένα…” η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε κι ενώ μόλις είχε βραδιάσει, άρχισε η φωταγώγηση της Μεσημβρινής Πύλης, της τεράστιας έπαλξης με τα κόκκινα τείχη που επιτρέπει την πρόσβαση στο παμπάλαιο αυτοκρατορικό ανάκτορο της Κίνας.

Η Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου θα γιορτάσει του χρόνου τα 600 χρόνια της

Μέσα σε μια μαγεία χρωμάτων και των λέιζερ που έσχιζαν τον ουρανό, οι χρυσές στέγες της αρχαίας πόλης φωταγωγήθηκαν με πρωτόγνωρα χρώματα, ενώ οι επισκέπτες περιηγούνταν μέσα στο σκοτάδι.

Το θέαμα δεν θα είναι μόνιμο. Διοργανώθηκε με την ευκαιρία της γιορτής των Φαναριών, η οποία πέφτει δύο εβδομάδες μετά την κινεζική Πρωτοχρονιά. Προς τιμήν της επετείου αυτής, εκατοντάδες κόκκινα φανάρια ήταν κρεμασμένα κατά μήκος των ατελείωτων επάλξεων που σχηματίζουν ένα ορθογώνιο διαστάσεων 960 μέτρων x 750.

Για να περιορίσει τον αριθμό των τουριστών, το μουσείο είχε διανείμει μέσω Διαδικτύου 3.000 δωρεάν εισιτήρια για τη χθεσινή βραδιά, σταγόνα στον ωκεανό για μια πρωτεύουσα που αριθμεί 21 και πλέον εκατομμύρια κατοίκους.

Η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη που τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν μέσα σε μερικά λεπτά και ο ιστότοπος του μουσείου μπλόκαρε και τέθηκε εκτός λειτουργίας.

Η Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου

Η Αυτοκρατορική Πόλη ή Απαγορευμένη Πόλη είναι η πόλη – ανάκτορο των αυτοκρατόρων της Κίνας, η οποία συμβολίζει τον αυτοκράτορα ως γιο του ουρανού.

Βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς πόλης του Πεκίνου, την οποία οι Δυτικοί αποκαλούσαν «Ταταρική Πόλη».

Στα νότια της αυτοκρατορικής πόλης βρίσκεται η ιστορική Πλατεία Τιενανμέν της κινεζικής πρωτεύουσας. Ήταν κινεζικό αυτοκρατορικό παλάτι από τη Δυναστεία Μινγκ μέχρι το τέλος της Δυναστείας Τσινγκ.

Είναι πλέον δημόσιο μουσείο γνωστό ως το Παλάτι Μουσείο με μεγάλη συλλογή κινέζικης τέχνης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments