Διεθνή

Βενεζουέλα: Η κυβέρνηση έδωσε εντολή να κλείσουν τα σύνορα με την Κολομβία

Βενεζουέλα: Η κυβέρνηση έδωσε εντολή να κλείσουν τα σύνορα με την Κολομβία
Βενεζουέλα: Ο Μπόλτον ακυρώνει προγραμματισμένο ταξίδι του στη Νότια Κορέα λόγο Μαδούρο.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έδωσε εντολή την Παρασκευή (το πρωί του Σαββάτου ώρα Ελλάδας) να κλείσουν τα σύνορα με την Κολομβία στην Πολιτεία Τάτσιρα (δυτικά), που γειτονεύει με την πόλη Κουκουτά της Κολομβίας, από την οποία ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό σχεδιάζει να μπουν στη χώρα φορτία ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Εξαιτίας των σοβαρών και παράνομων απειλών τις οποίες διατύπωσε η κυβέρνηση της Κολομβίας εναντίον της ειρήνης και της εθνικής κυριαρχίας της Βενεζουέλας, η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να κλείσουν πλήρως προσωρινά» όλες οι συνδέσεις των δύο κρατών στην Πολιτεία Τάτσιρα, γνωστοποίησε μέσω Twitter η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας, η Ντέλσι Ροδρίγκες.

«Η ομαλότητα στα σύνορα θα αποκατασταθεί όταν οι ωμές πράξεις βίας εναντίον του λαού μας και του εδάφους μας τεθούν υπό έλεγχο», συμπλήρωσε η Ροδρίγκες.

Στον ποταμό Τάτσιρα, που αποτελεί φυσικό σύνορο της Βενεζουέλας με την Κολομβία, υπάρχουν τρεις γέφυρες που ήταν ανοικτές. Ανάμεσα σ’ αυτές είναι η γέφυρα Σιμόν Μπολίβαρ, στην πόλη Σαν Αντόνιο, που χρησιμοποιούν πολλοί άνθρωποι που κινούνται με τα πόδια.

Μια τέταρτη γέφυρα, η Τιενδίτας, που συνδέει το έδαφος τη Βενεζουέλας με την Κουκουτά, παραμένει κλειστή από τις αρχές του Φεβρουαρίου.

Βενεζουέλα: Ο Γκουαϊδό δεσμεύεται ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα μπει στη χώρα

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό, τον οποίο αναγνωρίζουν ως μεταβατικό πρόεδρο της χώρας περίπου πενήντα κυβερνήσεις, με πρώτη αυτή των ΗΠΑ, μετέβη στην Κουκουτά την Παρασκευή, αψηφώντας τη δικαστική διαταγή που του απαγορεύει να εγκαταλείψει την επικράτεια, κι ανέβηκε στη σκηνή κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας υποστήριξης της αντιπολίτευσης που οργάνωσε ο μεγιστάνας Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Ο Γκουαϊδό θέλει να μπει σήμερα στη Βενεζουέλα η ανθρωπιστική βοήθεια που εστάλη από τις ΗΠΑ και συγκεντρώνεται από την 7η Φεβρουαρίου σε αποθήκες στην Κουκουτά.

Ο Μπόλτον ακυρώνει προγραμματισμένο ταξίδι του στη Νότια Κορέα

Ο Τζον Μπόλτον, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ακύρωσε προγραμματισμένο ταξίδι του στη Νότια Κορέα ενόψει της συνόδου κορυφής ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας την επόμενη εβδομάδα στο Ανόι του Βιετνάμ.

Κι αυτό προκειμένου να παρακολουθήσει στενά τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα, γνωστοποίησε ο εκπρόσωπός του Γκάρετ Μαρκίς.

Ο Μπόλτον αποφάσισε να μείνει στην Ουάσινγκτον για να επικεντρωθεί στην κατάσταση στη Βενεζουέλα, ανέφερε ο Μαρκίς.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας πάντως θα είναι παρών στη συνάντηση κορυφής του Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, όπου η Ουάσινγκτον επιδιώκει να υπάρξει πρόοδος στην πορεία προς την αποπυρηνικοποίηση της Πιονγκγιάνγκ, πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments