Πολιτική

Μαξίμου σε ΝΔ για το δημοσίευμα του BBC: Εθνικά επιζήμιος ο κ. Μητσοτάκης

Μαξίμου σε ΝΔ για το δημοσίευμα του BBC: Εθνικά επιζήμιος ο κ. Μητσοτάκης
Το Μέγαρο Μαξίμου απαντά στην αντίδραση της ΝΔ, μετά το αφιέρωμα του BBC σε "καταπιεσμένη μακεδονική μειονότητα" στην Ελλάδα.

Σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη ασκεί το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την  ανακοίνωση της ΝΔ, με αφορμή το δημοσίευμα του BBC περί «καταπιεσμένης μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα».

Τι αναφέρει η ΝΔ μετά το δημοσίευμα του BBC

«Καλούμε τον κ. Τσίπρα να πράξει σήμερα κιόλας το αυτονόητο: να ξεκαθαρίσει άμεσα, κατηγορηματικά και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ζήτημα “εθνικής μακεδονικής μειονότητας” δεν υφίσταται στην Ελλάδα. Πόσο μάλλον όταν το δημοσίευμα επικαλείται την ομιλία του κ. Τσίπρα στη Βουλή. Η ευθύνη για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις βλαπτικές συνέπειες της για τη χώρα μας, ανήκει ακέραιη στην κυβέρνηση και τους πρόθυμους υποστηρικτές της», ανέφερε η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας που προκάλεσε την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου.

Μέγαρο Μαξίμου: Προπαγανδιστές ανυπόστατων ισχυρισμών ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ

«Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ αποφάσισαν για ακόμη μία φορά να γίνουν ακραίοι προπαγανδιστές απαράδεκτων και ανυπόστατων ισχυρισμών, επιβεβαιώνοντας ότι δεν είναι μόνο ανίδεοι, αλλά και εθνικά επικίνδυνοι», αναφέρει ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου. «Όπως έχει τονίσει σε όλες τις τοποθετήσεις του ο κ Πρωθυπουργός, η Συμφωνία των Πρεσπών, κατοχυρώνει με τον πλέον επίσημο και διεθνώς δεσμευτικό τρόπο ότι δεν υφίσταται ζήτημα «μειονότητας»», προσθέτει.

Το Μέγαρο Μαξίμου επικαλείται δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου της γειτονικής χώρας που ανέφερε ότι «σέβεται το άρθρο 4(3) της Συμφωνίας των Πρεσπών… δεσμεύεται να μην αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, περιλαμβανομένης της υπεράσπισης των δικαιωμάτων προσώπων που δεν είναι πολίτες της» προσθέτοντας ότι «το ζήτημα του ποιές γλώσσες διδάσκονται στην Ελλάδα είναι ένα θέμα εσωτερικής πολιτικής και εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας».

«Με δυο λόγια η Συμφωνία των Πρεσπών κλείνει οριστικά το ζήτημα ύπαρξης δήθεν μειονότητας και οι γείτονές μας όχι μόνο το συνυπογράφουν αλλά και το αποδέχονται ρητά στις δηλώσεις τους», υποστηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου, που εξαπολύει επίθεση στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τον οποίο μάλιστα κατηγορεί ότι συντάσσεται με το BBC.

«Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει, κυριευμένος από αντιπολιτευτική τύφλωση, να επιχειρεί να ξανανοίξει όσα η κυβέρνηση με τη Συμφωνία των Πρεσπών έκλεισε οριστικά. Και αντί να εγκαλέσει όσους, όπως το BBC, επιχειρούν να εγείρουν ανύπαρκτα θέματα, συντάσσεται μαζί τους. Αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι δεν είναι απλά κατώτερος των περιστάσεων αλλά και εθνικά επιζήμιος», καταλήγει το Μέγαρο Μαξίμου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments