Ελλάδα

Καιρός Χανιά: Η στιγμή που καταρρέει η ιστορική γέφυρα του Κερίτη στον Αλικιανό (vid)

Καιρός Χανιά: Η στιγμή που καταρρέει η ιστορική γέφυρα του Κερίτη στον Αλικιανό (vid)
Καιρός Χανιά: Η γέφυρα του Κερίτη, που έστεκε στο σημείο για πάνω από 100 χρόνια και ήταν ένα μέρος της ιστορίας της περιοχής δεν υπάρχει πια.

Καιρός Χανιά: Την κατάρρευση της ιστορικής γέφυρας του Κερίτη προκάλεσε η κακοκαιρία «Ωκεανίς», που έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην Κρήτη.

Η ισοπέδωση της γέφυρας καταγράφηκε σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Τηλεόραση Κρήτης και το βίντεο είναι τρομακτικό.

Η γέφυρα του Κερίτη, που έστεκε στο σημείο για πάνω από 100 χρόνια και ήταν ένα μέρος της ιστορίας της περιοχής δεν υπάρχει πια, καθώς λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι παρασύρθηκε από τα νερά του ποταμού.

Δείτε το στιγμιότυπο:

Από νωρίς το πρωί, στη γέφυρα είχε διαπιστωθεί πρόβλημα καθώς είχε υποσκαφεί το σημείο στο οποίο το προηγούμενο διάστημα είχαν γίνει παρεμβάσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες χωρίς όμως τελικά η γέφυρα να σωθεί.

Παράλληλα με την κατάρρευση τμήματος της γέφυρας όπως γίνεται αντιληπτό το πρόβλημα της σύνδεσης της ευρύτερης περιοχής από και προς τα Χανιά γίνεται πλέον πολύ εντονότερο.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, στη γέφυρα που συνδέει τις Βουκολιές με το Νιο Χωριό ο ποταμός κατέβασε εκατομμύρια κυβικά νερού, παρέσυρε το οδόστρωμα, τα τοιχία και τις εξέδρες.

Καιρός Χανιά: Εγκλωβισμένοι κάτοικοι στο Χλιαρό και το Λαγγό

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Πλατανιά, «αυτή τη στιγμή έχουμε εγκλωβισμένους στο Χλιαρό και το Λαγγό. Προσπαθούν τα συνεργεία να φτάσουν αλλά δυσκολεύονται από τους όγκους της λάσπης. Έπεσε μια γέφυρα στο Χλιαρό, αυτή στον Κερίτη, ενώ πλέον έχουμε πρόβλημα και με τη γέφυρα του Φουρνέ. Επίσης, κλειστή είναι η γέφυρα του Ντεριανού ποταμού στο Συρίλι, καθώς το ποτάμι έχει πάρει τη μισή».

*Φωτογραφίες και βίντεο κειμένου zarpanews, Νέα Τηλεόραση Κρήτης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments