Οικονομία

VITEX: Εξωστρέφεια και διπλή καταξίωση σε διεθνές επίπεδο

VITEX: Εξωστρέφεια και διπλή καταξίωση σε διεθνές επίπεδο
H VITEX είναι η μεγαλύτερη, Ελληνικής ιδιοκτησίας εταιρεία οικοδομικών χρωμάτων η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1932.
H VITEX είναι η μεγαλύτερη, Ελληνικής ιδιοκτησίας εταιρεία οικοδομικών χρωμάτων η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1932.

Συνεπής προς το όραμα της για εξωστρέφεια η VITEX αποτελεί πλέον ένα καταξιωμένο πρεσβευτή της Ελληνικής βιομηχανίας στο εξωτερικό.

Πρόσφατα η Vitex τιμήθηκε με μία πρόσκληση στο πρόσωπο του CEO της Αρμόδιου Γιαννίδη να παρουσιάσει την πορεία της στο Coatings Summit. Πρόκειται για την υψηλότερου επιπέδου και κύρους εκδήλωση της παγκόσμιας βιομηχανίας χρωμάτων όπου μπορεί να κληθεί να παρουσιάσει ένας Διευθύνων Σύμβουλος την εταιρία του και είναι η πρώτη φορά που εκπροσωπήθηκε Ελληνική εταιρία.

Γίνεται κάθε δύο χρόνια, στην Ευρώπη την Ασία και την Αμερική εκ περιτροπής και φέτος έγινε στο Παρίσι.

O κος Γιαννίδης παρουσίασε την επιτυχημένη διαχείριση της κρίσης στην Ελλάδα και τις ενέργειες μεταστροφής που οδήγησε στο μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς που είχε ποτέ η εταιρία στον κλάδο των οικοδομικών χρωμάτων. Ειδική μνεία έκανε στο καινοτόμο μοντέλο διοίκησης αλλά και στο γεγονός ότι την τελευταία εξαετία επέτυχε την:

  • αύξηση των πωλήσεων της κατά 47%,
  • τις θέσεις εργασίας κατά 20%
  • ενώ ταυτόχρονα μείωσε το δανεισμό της κατά 50%.

Λίγες ημέρες αργότερα, η Vitex φιλοξένησε την ετήσια Ευρωπαϊκή σύνοδο εταίρων/μελών του Guild CPO. Ο οργανισμός Guild CPO αποτελεί την μεγαλύτερη ένωση ανεξάρτητων βιομηχανιών χρωμάτων στον κόσμο με 80 μέλη και συνολικές πωλήσεις που ξεπερνούν τα 5 δις δολάρια.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η επιτυχημένη στρατηγική της προώθησης των χρωματικών εργαλείων & βενταλιών Global / Color Guild, που κατέστρωσε η Vitex κατ’ αποκλειστικότητα, ως μοναδικός εταίρος για την Ελλάδα και άλλες αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Την εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της εταιρίας τίμησαν με την παρουσία τους CEO’s και ανώτατα διευθυντικά στελέχη από πολλές χώρες της Ευρώπης.

Συνεχίζοντας την καμπάνια Vitex on Global Tour και μετά την συμμετοχή της στην έκθεση Big 5 Show στο Dubai, τα στελέχη της ετοιμάζουν βαλίτσες για να παρουσιάσουν τα προϊόντα της στην έκθεση FARBE της Γερμανίας (Κολωνία 20 – 23 Μαρτίου) και την Mosbuild Ρωσίας (Μόσχα 2-5 Απριλίου).

  • H VITEX είναι η μεγαλύτερη, Ελληνικής ιδιοκτησίας εταιρεία οικοδομικών χρωμάτων η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1932.

Η εταιρεία, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες συνεχίζει και επενδύει, παράγοντας και αναπτύσσοντας στην Ελλάδα, προϊόντα στους τομείς των οικοδομικών χρωμάτων (Vitex), ασφαλτικών μονώσεων (Hermes), εξωτερικής θερμομόνωσης (Vitextherm) και ναυτιλιακών χρωμάτων (Eumaria), στο πιο σύγχρονο εργοστάσιο στη χώρα, και ένα από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη, μια επένδυση άνω των €30εκ. (που ολοκληρώθηκε το 2008). Τα προϊόντα της VITEX εξάγονται σε περισσότερες από 20 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments