Αθλητισμός

«Ο Μοντέστο υποψήφιος για αθλητικός διευθυντής στην Μονακό»

«Ο Μοντέστο υποψήφιος για αθλητικός διευθυντής στην Μονακό»
Ο Φρανσουά Μοντέστο φέρεται να είναι στα φαβορί για την ανάληψη της θέσης του αθλητικού διευθυντή στον σύλλογο της Μονακό.

Ρεπορτάζ από την Γαλλία εμφανίζουν το στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Φρανσουά Μοντέστο, μες στα φαβορί για την ανάληψη της θέσης του αθλητικού διευθυντή στον σύλλογο της Μονακό.

Σύμφωνα με πληροφορίες και ρεπορτάζ του France Football ο Μοντέστο είναι μέσα στην λίστα των υποψηφίων για την θέση του αθλητικού διευθυντή της Μονακό. Έχοντας αποσπάσει πολύ καλά σχόλια και για την δουλειά του στον Ολυμπιακό παρουσιάζεται στην λίστα με τέσσερα φαβορί για την θέση αυτή στους Μονεγάσκους.

Ποιος είναι ο Φρανσουά Μοντέστο

Ο Φρανσουά Ζοζέφ Μοντεστό είναι Γάλλος πρώην ποδοσφαιριστής που αγωνιζόταν στη θέση του κεντρικού αμυντικού -ενίοτε και του αμυντικού μέσου. Έχει ύψος 1.83. Πλέον είναι αθλητικός διευθυντής στην ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ο Μοντεστό ξεκίνησε την του καριέρα στην Μπαστιά την ποδοσφαιρική ομάδα της γενέτειρας, η οποία αγωνιζόταν τότε στην πρώτη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος. Στις 20 Φεβρουαρίου 1998 έπαιξε το πρώτο του επαγγελματικό παιχνίδι με τη Μπαστιά εναντίον της Μονακό, στο οποίο η Μπαστιά νίκησε 2-0.

Αφού αγωνίστηκε στους Κορσικανούς για δύο σεζόν, μεταγράφηκε στην Ιταλική Κάλιαρι. Στην πρώτη του χρονιά στη νέα του ομάδα, η Κάλιαρι υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας. Επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία την περίοδο 2003-04 με πολύ σημαντική συμβολή του Μοντεστό, ο οποίος αγωνίστηκε στους 43 από τους 46 αγώνες της ομάδας του.

Την επόμενη χρονιά μεταγράφηκε στην Μονακό. Την πρώτη του σεζόν στη γαλλική ομάδα αγωνίστηκε σε 29 αγώνες πετυχαίνοντας 2 γκολ. Συνολικά στα έξι χρόνια παραμονής του στη Μονακό αγωνίστηκε σε περισσότερους από 100 αγώνες πετυχαίνοντας 6 γκολ. Διετέλεσε μάλιστα για ένα διάστημα αρχηγός της ομάδας του.

Στις 30 Ιουνίου του 2010 ο Μοντεστό, υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό.

Με την ομάδα του Πειραιά αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στην διοργάνωση του Champions League, στην οποία ήδη αριθμεί 6 συμμετοχές και δύο γκολ, ενώ έχει άλλες 14 παρουσίες έχει στο Europa League, 7 με τον Ολυμπιακό και άλλες 7 με την Μονακό.

Στην διετή παρουσία του στον Ολυμπιακό έχει κατακτήσει ήδη δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο.

Το καλοκαίρι του 2013 ο Μοντεστό επέστρεψε στην Μπαστιά όπου αγωνίστηκε μέχρι το 2016.

Ο Μοντεστό ήταν ενεργό μέλος της Εθνικής Κορσικής, ανεπίσημης εθνικής ομάδας που δραστηριοποιείται δίνοντας φιλικούς αγώνες.[5]

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments