Τεχνολογία

Κινητή & σταθερή τηλεφωνία: Αλλάζουν τελείως οι χρεώσεις σε λίγες μέρες

Κινητή & σταθερή τηλεφωνία: Αλλάζουν τελείως οι χρεώσεις σε λίγες μέρες
Έρχονται τα πάνω κάτω στις χρεώσεις τόσο στην κινητή, όσο και στην σταθερή τηλεφωνία.

Κινητή & σταθερή τηλεφωνία: Έρχονται ριζικές αλλαγές στις χρεώσεις κινητών και σταθερών μέσα στο επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες έχουν εγκριθεί απ’ την Ευρωβουλή.

Αυτό που αλλάζει συγκεκριμένα είναι οι χρεώσεις του κόστους κλήσεων από το σταθερό ή το κινητό τηλέφωνο εντός της Ε.Ε., αλλά και στις διασυνοριακές χρεώσεις στις κλήσεις που γίνονται από κινητά τηλέφωνα.

Pixabay


Σχετικά με τις χρεώσεις του κόστους κλήσεων από το σταθερό ή το κινητό, η Ευρωβουλή έχει εγκρίνει τη δέσμη μέτρων για τη μείωση στο κόστος κλήσεων μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. στο κινητό και στο σταθερό.

Οι μειώσεις αφορούν τις κλήσεις από τη μια χώρα στην άλλη και θα εφαρμοστούν από τις 19 Μαΐου του 2019.

Κινητή & σταθερή τηλεφωνία: Οι νέες χρεώσεις:

  • Ανώτατο κόστος χρέωσης για κλήση από σταθερό ή κινητό από χώρα μέλος προς χώρα μέλος: 0,19 ευρώ ανά ένα λεπτό χρόνου ομιλίας.
  • Κόστος γραπτών μηνυμάτων 0,06 ευρώ ανά μήνυμα.

Θυμίζουμε ότι τα τέλη περιαγωγής έχουν καταργηθεί από το 2017.

Pixabay


Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Το ΕΚ ενέκρινε το πακέτο τηλεπικοινωνιών το οποίο περιορίζει τις τιμές των κλήσεων εντός ΕΕ, καθιστά δυνατή την πρόσβαση σε υπερσύγχρονα δίκτυα 5G μέχρι το 2020 και δημιουργεί νέο σύστημα προειδοποίησης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Οι νέοι κανόνες θα προσφέρουν στους πολίτες συνδέσεις υψηλής ταχύτητας και θα καταστήσουν τις κλήσεις ασφαλείς και οικονομικά προσιτές εντός της ΕΕ, παρέχοντας ταυτόχρονα την απαραίτητη προβλεψιμότητα για τους φορείς εκμετάλλευσης τηλεπικοινωνιών για την τόνωση των επενδύσεων σε διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments