Πολιτισμός

Μαρκ Χόλις: Πέθανε ο τραγουδιστής των Talk Talk

Μαρκ Χόλις: Πέθανε ο τραγουδιστής των Talk Talk
Ο Μαρκ Χόλις "έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών. Ήταν συνιδρυτής και τραγουδιστής των Talk Talk.

Ο Μαρκ Χόλις, τραγουδιστής και συνιδρυτής των Talk Talk έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών.

Ο τραγουδιστής των Talk Talk ίδρυσε την μπάντα το 1981 μαζί με τον ντράμερ, Λι Χάρις, τον μπασίστα Πολ Γουέμπ και τον κιμπορντίστα Σάιμον Μπρένερ.

Γνώρισαν μεγάλη επιτυχία με τα τραγούδια τους «Talk Talk», «My Life» και «Such a Shame» και με τα δημοφιλή άλμπουμ, που αναγνωρίστηκαν πολύ θετικά από τους κριτικούς «Spirit of Eden» και «Laughing Stock».

Ο Μαρκ Χόλις γεννήθηκε στο Τότεναμ το 1955 και μετακόμισε στο Μάσγουελ Χιλ του Λονδίνου σε ηλικία 18 ετών. Ο Χόλις σκόπευε να γίνει παιδοψυχολόγος, αλλά ενθαρρύνθηκε να ακολουθήσει καριέρα στη μουσική από τον αδερφό του, Εντ.

Ο Εντ ήταν DJ και μάνατζερ πανκ συγκροτημάτων, όπως οι Eddie and the Hot Rods. Το πρώτο του γκρουπ  oi The Reaction, δημιουργήθηκε το 1977, η demo tape του οποίου περιελάμβανε το τραγούδι «Talk Talk Talk» του Χόλις και διαλύθηκε, αφού κυκλοφόρησε μόνο ένα single, το «I Can not Resist» το 1978.

Ο Μαρκ Χόλις ξεχώρισε για τα μοναδικά φωνητικά του στη new wave βρετανική σκηνή, αλλά οδήγησε το συγκρότημα και σε πειραματικές διαδρομές, αφήνοντας το στίγμα του στη μουσική. Σύμφωνα με το NME ανύψωσε την ποπ μουσική στη σφαίρα της αληθινής τέχνης και αποτέλεσε έμπνευση για τους Low, Mogwai, Radiohead και το νέο κύμα της post-pop του 21ου αιώνα.

Όταν οι Talk Talk διαλύθηκαν το 1991, ο Χόλις κυκλοφόρησε ένα σόλο άλμπουμ το 1998 με τίτλο το όνομά του. Στη συνέχεια αποφάσισε να αποσυρθεί από τη μουσική βιομηχανία. Μιλώντας για την απόφασή του να μην κάνει περιοδείες και να διατηρεί ένα χαμηλό προφίλ είχε τονίσει τα εξής:

«Επέλεξα την οικογένειά μου. Μπορεί άλλοι να είναι ικανοί να το κάνουν, αλλά εγώ δεν μπορώ να φεύγω σε περιοδεία και ταυτόχρονα να είμαι καλός πατέρας». Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε τη θλίψη στον κόσμο της μουσικής, ο οποίος θρηνεί άλλη μια σημαντική απώλεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments