Lifestyle

Fendi – Karl Lagerfeld: Η μεγαλύτερη ερωτική ιστορία μόδας (pics&vids)

Fendi – Karl Lagerfeld: Η μεγαλύτερη ερωτική ιστορία μόδας (pics&vids)
Ο Karl Lagerfeld ορίστηκε διευθυντής δημιουργικού του οίκου Fendi το 1965, τέσσερα χρόνια προτού ο πρώτος άνθρωπος πατήσει το πόδι στη Σελήνη.

Την ημέρα που πέθανε ο Karl Lagerfeld, ξεκίνησε η Εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο.

Στην επίδειξη μόδας του οίκου Fendi το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης παρουσιάστηκε η τελευταία του συλλογή, μετά από 54 χρόνια εργασίας στο πολυτελές ιταλικό brand.

Ο Karl Lagerfeld ορίστηκε διευθυντής δημιουργικού του οίκου Fendi το 1965, τέσσερα χρόνια προτού ο πρώτος άνθρωπος πατήσει το πόδι στη Σελήνη.

Πέντε χρόνια προτού οι Beatles διαλυθούν.

«Love KL» αναγραφόταν με μεγάλα γράμματα πάνω από την πασαρέλα.

Ο οίκος Fendi περιέγραψε τη συλλογή ως «μία ερωτική επιστολή στον Καρλ Λάγκερφελντ».

Στο τέλος του σόου προβλήθηκε βίντεο, στο οποίο εμφανίστηκε η φιγούρα του μεγάλου μόδιστρου, αρχικά μόνο το δεξί του χέρι, με μαύρο δερμάτινο γάντι και σχεδίαζε το logo FF καλλιγραφικά.

Στη συνέχεια εμφανίστηκε ολόκληρος με μαύρο τζάκετ, λευκό πουκάμισο με κολάρο, μαύρα γυαλιά, μαύρη γραβάτα, ασημένια κοσμήματα.

Στον χώρο της μόδας μετά τον θάνατό του επικρατεί η ανησυχητική αίσθηση ότι χάνεται μία ολόκληρη εποχή, ότι είναι αναντικατάστατος, ότι ο Καρλ Λάγκερφελντ ήταν αναγκαίος για μία αιωνιότητα, αναφέρει δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ο Καρλ Λάγκερφελντ βοήθησε να διαμορφωθεί το σύστημα στη μόδα, σόου ανδρικών σειρών και υψηλής ραπτικής τον Ιανουάριο, γυναικεία σειρά τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, cruise συλλογές τον Μάιο.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανδρικές σειρές και υψηλή ραπτική τον Ιούνιο και Ιούλιο, γυναικείες κολεξιόν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο και στη συνέχεια pre-fall (προ-φθινοπωρινή) συλλογή στο τέλος του χρόνου.

Karl Lagerfeld: Ο σχεδιαστής που μισούσε την ασχήμια

Σε ηλικία 85 ετών έφυγε από τη ζωή ένας από τους σπουδαιότερους σχεδιαστές μόδας.

Μια προσωπικότητα που ουκ ολίγες φορές δίχασε με τις ρατσιστικές δηλώσεις του.

Ο Καρλ Λάγκερφελντ είχε μπει εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Παρισιού το βράδυ της Δευτέρας (19/2/19) μετά από πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό.

Διηύθυνε τον οίκο υψηλής ραπτικής Chanel από το 1983. Τα κατάλευκα μαλλιά του, τα μαύρα γυαλιά του, τα γάντια που φορούσε πάντα και τα πουκάμισα με ψηλό γιακά ήταν ανέκαθεν το σήμα κατατεθέν του.

Γόνος ιδιαίτερα εύπορης οικογένειας βιομηχάνων, ανατράφηκε με πολλές ανέσεις, διαμορφώνοντας, παράλληλα, μια αντισυμβατική προσωπικότητα.

Καυστικός, ενίοτε κυνικός, προσβλητικός και εξωστρεφής, προκαλούσε ποικίλες αντιδράσεις με τις εκάστοτε, ιστορικές ρήσεις του, που έχουν καταγραφεί στο συνεργατικό πόνημα “The World According to Karl”.

Το ξεκίνημά του στο χώρο της υψηλής ραπτικής καταγράφηκε στα 1963, όταν άρχισε να εργάζεται για λογαριασμό του Ιταλικού Οίκου “Tiziani”, ενώ λίγους μήνες μετά συνεργάσθηκε με το αντίστοιχο, Γαλλικό στούντιο “Chloe”. Ακολούθησαν οι Οίκοι “Fendi” (1965) και “Curiel” (1970, Ιταλία) και ο Γαλλικός “Chanel” (από το 1983).

  • Ο Karl Lagerfeld ποτέ δεν έκρυψε την ομοφυλοφιλία και διατήρησε προσωπικό, πολυετή δεσμό με τον Ζακ ντε Μπασιέ.

Ο ιδιόρρυθμος σχεδιαστής γεννήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου του 1933 στο Αμβούργο. Ή τουλάχιστον έτσι λέγεται, αφού ο Γερμανός αρνούνταν να αποκαλύψει την πραγματική ημερομηνία γέννησής του.

Η καταξίωση ήρθε το 1983 όταν παρουσίασε την πρώτη του συλλογή με τον Οίκο Chanel. Έκτοτε ακολούθησε μία λαμπρή καριέρα και η μοναδική φορά που έλειψε από επίδειξη ήταν τον Ιανουάριο του 2019, λόγω επιδείνωσης της υγείας του.

Είχε δηλώσει πως μισεί την ασχήμια και αποφεύγει να συνεργάζεται με άνδρες:

«Εκτός από έναν βοηθό μου, δουλεύω αποκλειστικά με γυναίκες. Μόνο προβλήματα είχα όταν συνεργαζόμουν με άνδρες. Γίνονταν εγωκεντρικοί και έλεγαν στον εαυτό τους ότι αφού μπορώ να το κάνω εγώ, μπορούν και εκείνοι. Πολλοί άνδρες και αγόρια πίστεψαν ότι είναι πιο χαρισματικοί από εμένα αλλά τελικά απέτυχαν. Με τις γυναίκες δεν έχω τέτοιο πρόβλημα».

  • Η αγάπη για την γάτα του και το μότο της ζωής του

Η μεγάλη του αγάπη, ήταν η γάτα του, η Choupette. Σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν πηγή έμπνευσης για τις δημιουργίες του. Μάλιστα, η Choupette τον συνόδευε σε επιδείξεις μόδας.

  • Από την άλλη το αγαπημένο του μότο που με αυτό πορεύθηκε σε όλη του την ζωή:

“Μια μικρή αίσθηση του χιούμορ και λίγη ασέβεια. Αυτά χρειάζεται ένας θρύλος για να επιβιώσει”.

https://twitter.com/LadyGagaVegas/status/1097843986780303361

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments