Διεθνή

Βρετανία: Μαίνονται πυρκαγιές λόγω του ασυνήθιστου ζεστού καιρού

Βρετανία: Μαίνονται πυρκαγιές λόγω του ασυνήθιστου ζεστού καιρού
Σκηνές αποκάλυψης από την μεγάλη φωτιά στην Βρετανία.

Μάχη με τις φλόγες σε αρκετά μέτωπα δίνουν οι πυροσβέστες στη Βρετανία. Μεταξύ των πυρκαγιών που μαίνονται είναι και μία πολύ μεγάλης έκτασης, σε χερσότοπο έξω από το Μάντσεστερ, η οποία ξέσπασε την Τρίτη και κατασβέστηκε την Τετάρτη (27/2/19).

Πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ στο Σάντλγουερθ Μουρ και επεκτάθηκε στους παρακείμενους προσφιλείς στους ορειβάτες λόφους, με τους αυτόπτες μάρτυρες να κάνουν λόγο για σκηνές Αποκάλυψης.

  • Δείτε το σχετικό βίντεο:

Μάλιστα, χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι και τα λόγια που περιγράφει την πυρκαγιά το Πυροσβεστικό Σώμα του Δυτικού Γιορκσάιρ. “Είναι μία από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές σε τέτοιο έδαφος που έχει ποτέ αντιμετωπίσει”, αναφέρει.

Η μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε έπειτα από τη θερμότερη ημέρα του εφετινού χειμώνα στη Βρετανία με θερμοκρασία 21,2 βαθμών Κελσίου στο Κιου Γκάρντενς του Λονδίνου.

Να θυμίσουμε, ότι το περασμένο καλοκαίρι μία πυρκαγιά στο Σάντλγουερθ Μουρ χρειάσθηκε τη συνδρομή του στρατού και τρεις εβδομάδες για να κατασβεστεί.

Ακόμη μία φωτιά εκδηλώθηκε στο δάσος που έγινε γνωστό από τις ιστορίες του «Γουίνι το Αρκουδάκι». Στο δάσος Ασντάουν στο ανατολικό Σάσεξ, όπου εκτυλίσσονται οι ιστορίες των γαλάζιων ονείρων (Hundred Acre Wood) που ενέπνευσε τον συγγραφέα Α.Α. Μιλν ξέσπασαν δύο πυρκαγιές με διαφορά μίας ώρας.

Φωτογραφία: Pixabay – αρχείου


Η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία εξήγησε ότι ο ασυνήθιστα ζεστός καιρός σημαίνει ότι το έδαφος είναι ξηρότερο από το συνηθισμένο και επικίνδυνο για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Καταληκτικά, στη Σκωτία, οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για να κατασβέσουν μία μεγάλη πυρκαγιά στο Κάθισμα του Αρθούρου στο Εδιμβούργο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments