Διεθνή

Συνάντηση Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν: Τι προσφέρει ο Βορειοκορεάτης ηγέτης στον Αμερικανό πρόεδρο

Συνάντηση Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν: Τι προσφέρει ο Βορειοκορεάτης ηγέτης στον Αμερικανό πρόεδρο
Συνάντηση Τραμπ - Κιμ Γιονγκ Ουν: Ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία.

Συνάντηση Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν: Ο Αμερικανός πρόεδρος  δήλωσε ότι η συνάντηση κορυφής με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει συμφωνία.

Τι πρότεινε η Βόρεια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα πρότεινε μια “ρεαλιστική πρόταση” για την διακοπή πυρηνικών δοκιμών και δοκιμών πυραύλων με αντάλλαγμα την μερική άρση των κυρώσεων εναντίον της Βόρειας Κορέας σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Ri Yong-ho και όσα δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Ανόι μετά την αποτυχημένη σύνοδο κορυφής Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν.

Τι σχολίασε ο Τραμπ

«Μερικές φορές πρέπει να αποχωρείς (από τις διαπραγματεύσεις) και αυτή ήταν μία από αυτές», σχολίασε ο Τραμπ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από το Βιετνάμ μετά τη λήξη των συνομιλιών του με τον Κιμ.

Η συνέντευξη Τύπου του Τραμπ πραγματοποιήθηκε δύο ώρες νωρίτερα από το προγραμματισμένο, αφού ακυρώθηκαν, προφανώς την τελευταία στιγμή, ένα προγραμματισμένο γεύμα με τον Κιμ και μια τελετή υπογραφής.

Ντόναλντ Τραμπ: Ωραίος τύπος ο Κιμ Γιονγκ Ουν, άλλα δεν θα υπογράψουμε τίποτα σήμερα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην εμπλοκή στη Σύνοδο Κορυφής με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, στο Ανόι.

Τόνισε πως ήταν αναγκαία η αποχώρηση από τις συζητήσεις καθώς η Πιονγκγιάνγκ ήταν διατεθειμένη να προχωρήσει σε αποπυρηνικοποίηση, με τον όρο να αρθούν όλες οι κυρώσεις εις βάρος της χώρας.

Μιλώντας για τον Κιμ Γιονγκ Ουν είπε: «Είναι ωραίος τύπος. Έχει χαρακτήρα. Είχαμε κάποιες επιλογές αλλά αποφασίσαμε να μην τις χρησιμοποιήσουμε. Κάποιες φορές πρέπει απλά να φεύγεις. Αυτή ήταν μια από τις φορές αυτές».

«Δεν θα υπογράψουμε τίποτα σήμερα», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στους δημοσιογράφους.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε πως οι οι συνομιλίες ανάμεσα στον ίδιο και τον Κιμ ήταν παραγωγικές. Τόνισε ακόμα ότι ο ηγέτης της Βόρειου Κορέας του έδωσε τον λόγο του πως δεν θα κάνει άλλες πυρηνικές δοκιμές.

Ντόναλντ Τραμπ: «Σήμερα πάντως, δεν θα υπογράψουμε τίποτα. Δεν είναι πρέπον»

«Το όραμα του Κιμ δεν είναι και δικό μας», είπε ακόμα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments