Πολιτική

Μοσκοβισί: “Η Ελλάδα αφήνει πίσω της τα μνημόνια και προχωράει στην ανασυγκρότηση των κοινωνικών αγαθών”

Μοσκοβισί: “Η Ελλάδα αφήνει πίσω της τα μνημόνια και προχωράει στην ανασυγκρότηση των κοινωνικών αγαθών”
Τι είπε στην ομιλία του ο Πιέρ Μοσκοβισί.

«Η σημερινή συζήτηση διεξάγεται σε ένα θετικό μομέντουμ για την ελληνική οικονομία», «καθώς η Ελλάδα αφήνει πίσω της τα μνημόνια και προχωράει στην ανασυγκρότηση των κοινωνικών αγαθών και των εργασιακών δικαιωμάτων, προωθώντας ταυτόχρονα αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις» τόνισε στην ομιλία του ενώπιον του Ευρωπαίου Επίτροπου αρμόδιου για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιέρ Μοσχοβισί, ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, Μάκης Μπαλαούρας.

Αναφερόμενος στα λόγια του Επιτρόπου Π. Μοσχοβισί ο οποίος μιλώντας προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο, σημείωσε ότι «η έκθεση της Κομισιόν που δημοσιεύτηκε χτες δείχνει σημαντική πρόοδο της Ελλάδας σε όλους τους τομείς των μεταρρυθμίσεων», ο Μάκης Μπαλαούρας δήλωσε ότι «ο Επίτροπος απάντησε στους καταστροφολόγους των κομμάτων και των ΜΜΕ».

«Η παρουσία του Πιέρ Μοσκοβισί στη Βουλή των Ελλήνων», συνέχισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, «αποτελεί μια ευκαιρία όχι μόνον για μια αποτίμηση της πορείας της Ελληνικής οικονομίας αλλά και για ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας και της Ευρώπης».

Για τα ζητήματα αυτά, είπε, έχουν γίνει αρκετές συζητήσεις μεταξύ της ελληνικής πλευράς και θεσμών της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας διακυβέρνησης στις πρόσφατες συναντήσεις που έγιναν στο Ευρωκοινοβούλιο, και στη σύνοδο του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, όπου και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Επιτροπής του Ελληνικού Κοινοβουλίου συμμετείχε.

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αναστάσιος Κουράκης, ο οποίος προήδρευσε της συνεδρίασης, ανέφερε ότι η Ελλάδα επιχειρεί να αφήσει πίσω της την αντιαναπτυξιακή λιτότητα, θεσπίζοντας μέτρα ενίσχυσης των εισοδημάτων των εργαζομένων, αλλά και φοροελαφρύνσεις για τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας, ενώ κάλεσε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να βάλουν στο πρώτο πλάνο της οικονομίας τις ίδιες τις κοινωνίες.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών, κ. Αθανασία Αναγνωστοπούλου, στην παρέμβασή της χαιρέτισε την επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα που σηματοδοτείται από τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο.

Κάλεσε τις ευρωπαϊκές δυνάμεις να παραμείνουν αλληλέγγυες ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών, υπερασπιζόμενες τα κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα με γνώμονα τη συνύπαρξη, τη συνανάπτυξη και τη συναντίληψη. Τέλος, αναφερόμενη στη Συμφωνία των Πρεσπών, σημείωσε ότι αποτελεί ορόσημο για τα Βαλκάνια και προοπτική ειρήνης για όλη την Ευρώπη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments