Αυτοδιοίκηση

Δούρου: Η Περιφέρεια Αττικής δουλεύει “Αθόρυβα Και Δυνατά” – Το έργο 4,5 χρόνων

Δούρου: Η Περιφέρεια Αττικής δουλεύει “Αθόρυβα Και Δυνατά” – Το έργο 4,5 χρόνων
Δούρου: Η ουσία της αθόρυβης, αλλά ουσιαστικής και δυνατής παρουσίας της Περιφέρειας Αττικής, αυτά τα 4,5 χρόνια.

Με σλόγκαν «αθόρυβα και δυνατά» η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κοινοποίησε το νέο site της, όπου κάθε πολίτης μπορεί να ενημερωθεί για το συνολικό έργο που παρήγαγε στα 4,5 χρόνια της θητείας της στη Διοίκηση, σε κάθε επίπεδο, τομέα και σημείο της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με την κυρία Δούρου, πρόκειται για «ένα πρόσημο που σφραγίζει την Περιφέρεια με δύο τρόπους:

  • με την αλλαγή του ηθικού υποδείγματος άσκησης διοίκησης, με διαφάνεια, αποτελεσματικότητα, κοινωνική λογοδοσία, με τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό, πρώτη φορά σε τέτοια έκταση, των υπηρεσιών της Περιφέρειας.
  • Και παράλληλα με την υλοποίηση εκείνων των πολιτικών που αλλάζουν το πρόσωπο της Αττικής». «Είτε μιλάμε για κρίσιμες υποδομές είτε για κοινωνικές παρεμβάσεις για το καλό των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Επενδύουμε σε έργα υποδομής, είμαστε σε όλη την Αττική, χτίζοντας μια γερή αλυσίδα κοινωνικής αλληλεγγύης», επισημαίνει Ρένα Δούρου, αναφερόμενη στο σύνολο των έργων τα οποία είτε εκτελέστηκαν είτε είναι υπό εξέλιξη σε όλη την Περιφέρεια στη διάρκεια της θητείας της από 2014- 2019.

Πρόκειται για 1.259 έργα συνολικού προϋπολογισμού 2,7 δισ. ευρώ, κατανεμημένα σε όλες τις περιφερειακές ενότητες σε υποδομές, αθλητισμό, τουρισμό, περιβάλλον, οδοποιία, αναπλάσεις κοινωνική αλληλεγγύη αντιπλημμυρικά κ.ά.

Έργα που για την πραγμάτωση τους, η Ρένα Δούρου «ανατρέπει καθεστωτικές νοοτροπίες, μάχεται για κοινωνικά δικαιώματα, καινοτομεί για τους πολλούς και τους αδύναμους», όπως σημειώνεται στο site με την ίδια να διαπιστώνει: «Έχεις δυνατή φωνή όταν κρατάς χαμηλούς τόνους».


Δούρου: Όλο το έργο που έχει συντελεστεί στην Περιφέρεια Αττικής τα τελευταία 4,5 χρόνια εδώ


Δούρου: Η Περιφέρεια Αττικής δουλεύει “Αθόρυβα Και Δυνατά” – Το έργο 4,5 χρόνων

Σε σχετική ανακοίνωση της, η κυρία Δούρου ανέφερε:

“Ένα έργο που έγινε αθόρυβα, αλλά είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και συστηματικού σχεδιασμού, στο πλαίσιο μίας στρατηγικής για να αλλάξει πρόσωπο η Αττική. Ένα έργο πολυεπίπεδο και σφαιρικό, που επιλύει ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών.

Αποτυπώνεται όλη την ουσία της αθόρυβης, αλλά ουσιαστικής και δυνατής παρουσίας της Περιφέρειας Αττικής, αυτά τα 4,5 χρόνια. Έχει τη δύναμη των γεγονότων – αριθμοί, video, προϋπολογισμοί. Πραγματικό, πολυεπίπεδο, καινοτόμο έργο.

Αθόρυβα λειτουργούν σήμερα 327 εργοτάξια στην Αττική. Δυνατά δίνουν δουλειά σε πολύ κόσμο και τονώνουν τις τοπικές αγορές.

Αθόρυβα και δυνατά η Περιφέρεια Αττικής φτιάχνει την Αττική Ριβιέρα – διασφαλίζει τη ζωή και την περιουσία των πολιτών και παράλληλα δημιουργεί έναν νέο αναπτυξιακό πόλο για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου.

Αθόρυβα και δυνατά η Περιφέρεια Αττικής δίνει λύσεις σε προβλήματα που χρόνιζαν, όπως η υδροδότηση της Αίγινας.

Αθόρυβα η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει στην αλυσίδα αλληλεγγύης, με επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος ευπαθών κοινωνικών ομάδων, με τη λειτουργία κοινωνικών παντοπωλείων, φαρμακείων, κέντρων ημερήσιας φροντίδας για άτομα με αναπηρία, κέντρων για αστέγους, για κακοποιημένες γυναίκες. Δυνατά βελτιώνεται η καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Αθόρυβα η Περιφέρεια χρηματοδοτεί με 40,6 εκατομμύρια ευρώ την αγορά υλικοτεχνικής υποδομής για όλα τα νοσοκομεία της Αττικής και με 20 εκατομμύρια ευρώ τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Δυνατά η Περιφέρεια στηρίζει τη δημόσια υγεία.

Αθόρυβα και δυνατά συνεχίζουμε. Διασφαλίζουμε το παρόν και το μέλλον απέναντι στις λογικές και τις πολιτικές του χθες.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments