Οικονομία

Προστασία πρώτης κατοικίας: Χωρίς αποτέλεσμα η τηλεδιάσκεψη Αθήνας – δανειστών

Προστασία πρώτης κατοικίας: Χωρίς αποτέλεσμα η τηλεδιάσκεψη Αθήνας – δανειστών
Άκαρπη η τηλεδιάσκεψη για την προστασίας της πρώτης κατοικίας. Αναμένεται νέα συζήτηση μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Προστασία πρώτης κατοικίας: Δίχως οριστική συμφωνία ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, προκειμένου να κατατεθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Το Σάββατο (2/3/19) αναμένεται νέα τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς για να συζητηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς την Παρασκευή (1/3/19) αν και σημειώθηκε πρόοδος, δεν υπήρξε σύγκλιση σε όλα τα θέματα που εγείρει πρωτίστως η ΕΚΤ.

Eurokinissi


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα στελέχη των τεχνικών κλιμακίων ρωτούσαν λεπτομέρειες για όλες τις πτυχές της πρότασης που συμφώνησαν πριν λίγα 24ωρα κυβέρνηση και τράπεζες και ανέφεραν στους Έλληνες συνομιλητές τους ότι θα επανέλθουν.

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι τραπεζικός παράγοντας τόνισε χαρακτηριστικά: “‘Εχουμε δρόμο ακόμη”.

Το «αγκάθι»της μελέτης επιπτώσεων του νέου πλαισίου, στους ισολογισμούς των τραπεζών φαίνεται ότι παραμένει ακόμα στους βασικούς προβληματισμούς των δανειστών. Από την άλλη πλευρά, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και εκπρόσωποι τραπεζών εμφανίζονται καθησυχαστικοί πως έχουν μετρήσει όλες τις παραμέτρους του σχεδίου και έχουν κάνει αναλυτικά σχέδια προσομοίωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το χάσμα μεγάλωσαν περισσότερο οι Ολλανδοί και Γερμανοί τεχνοκράτες, λέγοντας πως οι αποφάσεις εκταμίευσης θα πρέπει να περάσουν και απο τα κοινοβούλια τους. Κάτι τέτοιο λοιπόν σημαίνει πως δεν έχουν κανένα απολύτως περιθώριο να κάνουν εκπτώσεις στην Ελλάδα.

Eurokinissi


Στην τηλεδιάσκεψη, η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό, Δημήτριο Λιάκο, και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών από τον Θεόδωρο Καλαντώνη και την Χαρίκλεια Απαλαγάκη.

Καταληκτικά, να σημειωθεί πως ήταν η πρώτη φορά που η ελληνική πλευρά εκπροσωπήθηκε σε μια διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς από κοινή ομάδα στελεχών κυβέρνησης και τραπεζικού τομέα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments