Αθλητισμός

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: 0 – 2

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: 0 – 2
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ο «Δικέφαλος» της Θεσσαλονίκης επιβλήθηκε στο ΟΑΚΑ του Παναθηναϊκού με 2-0.

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Ο ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύτηκε στο ΟΑΚΑ και επικράτησε με 2-0 του Παναθηναϊκου και συνεχίζει την ξέφρενη κούρσα του προς τον τίτλο.

Ο «Δικέφαλος» της Θεσσαλονίκης επιβλήθηκε στο ΟΑΚΑ του Παναθηναϊκού με 2-0 (2΄ Μαουρίσιο, 47΄ Ζαμπά) στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής και αύξησε τη διαφορά του από τον δεύτερο Ολυμπιακό (παίζει αύριο με τον Απόλλωνα Σμύρνης) στους 10 βαθμούς, την ώρα που η πέμπτη θέση απομακρύνθηκε περισσότερο για την ομάδα του Δώνη, που έχασε και το εφετινό εντός έδρας αήττητο.

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: 0 – 2

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τους «πράσινους» μόλις στην πρώτη φάση του αγώνα. Στο 2ο λεπτό, σε εκτέλεση κόρνερ ο Διούδης έκανε κακή έξοδο και ο Μαουρίσιο, προωθημένος στο δεύτερο δοκάρι άνοιξε το σκορ με προβολή.

Το γρήγορο γκολ έκανε αφεντικό του αγώνα τους φιλοξενούμενους, που πλησίασαν σε δεύτερο γκολ στο 21΄, όταν ο Ζαμπά γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι για τον Μαουρίσιο, που σούταρε και η μπάλα σταμάτησε στο σώμα του Μαυρομάτη.

Στο 35΄ ο Βιεϊρίνια βρήκε τον Άκπομ στην περιοχή, εκείνος γύρισε και σούταρε, αλλά η προσπάθειά του ήταν άστοχη. Οι παίκτες του Δώνη ισορρόπησαν στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου και έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες μέσα σε ένα λεπτό, στις καθυστερήσεις.

Στο 45΄+2 ο Μακέντα μπήκε στην περιοχή και σούταρε από πλάγια αριστερά, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ. Στην εκτέλεσή του ο Κάτσε σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Μαυρομάτης πήρε την κεφαλιά αλλά αστόχησε.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πανομοιότυπα με το πρώτο: με γκολ από τα αποδυτήρια, στο ίδιο χρονικό σημείο!

Στο 47ο λεπτό ο Μάτος έκανε την προσπάθεια από τα δεξιά και γύρισε προς τον Μπίσεσβαρ. Οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού δεν κατάφεραν να απομακρύνουν, η μπάλα κατέληξε στον Ζαμπά κι εκείνος πλάσαρε τον Διούδη για το 0-2, που έδινε πια σαφέστατο προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο 55΄ ο νεαρός Βραζιλιάνος νικήθηκε από τον Διούδη και στο 63΄ ο Παναθηναϊκός παραλίγο να μειώσει… από σπόντα, κυριολεκτικά, όταν σε απόκρουση της άμυνας του ΠΑΟΚ η μπάλα εξοστρακίστηκε στο πόδι του Πούγγουρα και πέρασε πάνω από το δοκάρι του Πασχαλάκη.

Η αποβολή του Ζαμπά με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 71ο λεπτό, για επικίνδυνο παιχνίδι στον Κολοβέτσιο, αναθέρμανε το ενδιαφέρον και ξανάδωσε ελπίδα στους γηπεδούχους, που έφτασαν κοντά στο γκολ στο 76΄, όταν ο Πασχαλάκης έκανε εντυπωσιακή απόκρουση σε κόρνερ, στο μακρινό σουτ του Ινσούα, ενώ το ίδιο έπραξε στο 87΄, σε γυριστό σουτ του Μακέντα.

Από την άλλη, οι γηπεδούχοι γλίτωσαν το 0-3 στο 84΄, όταν σε αντεπίθεση του ΠΑΟΚ βγήκαν τρεις παίκτες του με έναν, ο Κρέσπο έδωσε στον Πέδρο Ενρίκε κι εκείνος ανενόχλητος σούταρε κάκιστα από το πέναλτι, πάνω από το δοκάρι.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάκομπ Κέλε (Δανία)

ΚΟΚΚΙΝΗ: 71΄ Ζαμπά

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γιόχανσον, Εμμανουηλίδης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Πούγγουρας (69΄ Άλτμαν), Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Κάτσε (69΄ Δώνης), Ινσούα, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης (46΄ Εμμανουηλίδης), Μακέντα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (82΄ Πέδρο Ενρίκε), Μαουρίσιο, Σάκχοφ (77΄ Γιαννούλης), Λημνιός, Μπίσεσβαρ (70΄ Ολιβέιρα), Ζαμπά, Άκπομ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments