Διεθνή

Βενεζουέλα: Ο Γκουαϊδό επέστρεψε και καλεί αύριο τον λαό σε εξέγερση

Βενεζουέλα: Ο Γκουαϊδό επέστρεψε και καλεί αύριο τον λαό σε εξέγερση
Την επιστροφή του στη Βενεζουέλα ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter ο Χουάν Γκουαϊδό.

Την επιστροφή του στη Βενεζουέλα ανακοίνωσε μέσω Twitter ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό, καλώντας τον λαό να βγει μαζικά στους δρόμους, σε σημεία συγκέντρωσης που θα οριστούν σε συνεννόηση με τα κατά τόπους κέντρα.

Ο επικεφαλής της Εθνοσυνέλευσης ηγείται της προσπάθειας ανατροπής του Νικολάς Μαδούρο από τον προεδρικό θώκο. Στην προσπάθεια αυτή έχει την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και τη συμπαράσταση του συνόλου των χωρών της Δύσης.

«Όπως ανέφερα χθες, ανακοινώνω την επιστροφή μου στη χώρα. Καλώ τον λαό της Βενεζουέλας να συγκεντρωθεί, σε όλη τη χώρα, αύριο στις 11:00. Προσοχή στα επίσημα δίκτυα, θα αναφέρουμε σημεία συγκέντρωσης. Ζήτω η Βενεζουέλα!», έγραψε χαρακτηριστικά στα social media.

Ο Γκουαϊδό είχε οργανώσει ολόκληρο σχέδιο για την ασφαλή επιστροφή του στη Βενεζουέλα, καθώς το καθεστώς Μαδούρο τον κατηγορούσε ότι παραβίασε την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, η οποία έχει επιβληθεί τις τελευταίες εβδομάδες λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης πέρασε -προφανώς- κρυφά στη Βενεζουέλα, καθώς αν επέλεγε να επιστρέψει μέσω των σημείων ελέγχων στα σύνορα ή με αεροπλάνο, θα γινόταν αντιληπτός και οι αρχές θα προχωρούσαν στη σύλληψή του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments