Lifestyle

Στανίση: Κατέθεσε αγωγή για “λάθος επενδύσεις”

Στανίση: Κατέθεσε αγωγή για “λάθος επενδύσεις”
Στανίση: Βρέθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας για να υποστηρίξει την αγωγή της κατά του τραπεζικού ιδρύματος, από το οποίο διεκδικεί χρηματική ικανοποίηση ύψους 71.330 ευρώ για ηθική βλάβη.

Στανίση: «Θύμα» των τραπεζικών πρακτικών δηλώνει η Κατερίνα Στανίση, η οποία προσέτρεξε στην ελληνική Δικαιοσύνη, αφού η απόφασή της να επενδύσει σε προϊόντα έμελε να της στοιχίσει αρκετές αρκετές χιλιάδες ευρώ. Η γνωστή τραγουδίστρια βρέθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας για να υποστηρίξει την αγωγή της κατά του τραπεζικού ιδρύματος, από το οποίο διεκδικεί χρηματική ικανοποίηση ύψους 71.330 ευρώ για ηθική βλάβη.

Η λαϊκή αοιδός κλήθηκε από τον πρόεδρο του δικαστηρίου να υποστηρίξει τη θέση της, αφού σύμφωνα με την αγωγή της, ουσιαστικά την παραπλάνησαν στο να επενδύσει σε προϊόντα, χωρίς ωστόσο η ίδια να καταλάβει λόγω και του μορφωτικού της επιπέδου, τι πραγματικά υπέγραφε.

«Δεν κάνω την αθώα, είχα αντίληψη ότι υπέγραφα, αλλά δεν ξέρω από αμοιβαί ομόλογα» κατέθεσε, προσθέτοντας: «τα δούλεψα αυτά τα λεφτά. Μάζεψα ένα ποσό και μου είπε το παιδί να το κλείσουμε για πέντε χρόνια. Το 2011 με πήραν τηλέφωνο και τότε θορυβήθηκα. Μου είπαν ότι έχασα. Πήγα να πάθω εγκεφαλικό. Μου έστελναν χαρτιά είπαν. Τι να καταλάβω εγώ;».

Πρόεδρος: Γιατί δεν τα αφήσατε σε προθεσμιακή κατάθεση;

Κ. Στανίση: Δεν λέω ότι το έκαναν επίτηδες οι άνθρωποι αλλά δεν μου είπαν. Μου βεβαίωσαν ότι δεν πρόκειται να πειραχτεί το κεφάλαιο και μετά έγινε ό,τι έγινε….

Όπως υποστήριξε ο αδελφός της, Μιχάλης, που κατέθεσε ως μάρτυρας, η τραγουδίστρια τοποθέτησε ένα μεγάλο κεφάλαιο σε προϊόντα, γιατί είχε απόλυτη εμπιστοσύνη στην τράπεζα, αλλά τελικά παραπλανήθηκε. «Είχε άγνοια. Της είπαν πως στη χειρότερη θα πάρει το κεφάλαιό της πίσω. Δεν ήξερε τι υπέγραφε. Η τράπεζα σε παίρνει από το χέρι και σου δίνει ό,τι θέλει» κατέθεσε.

Υποστήριξε πως η αδελφή του δεν ήταν επιθετικός επενδυτής, καθώς και ότι το μόνο που επιθυμούσε ήταν να είναι σίγουρο το κεφάλαιό της:

«Τα χρήματα που έβγαλε από δουλειά, τα επένδυσε. Ό,τι χρήματα είχε σε διάφορες τράπεζες τα συγκέντρωσε στη συγκεκριμένη. (…) Όταν αναζήτησα τις συμβάσεις, δεν βρήκα πολλά στο σπίτι της. Σε συνάντηση που είχαμε με το διευθυντή του υποκαταστήματος, της είπε πως «δεν είχε σωστή ενημέρωση» και του απάντησα «κακώς δεν προστατεύσατε τον πελάτη».

Σύμφωνα με την αγωγή της, η «μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού» -όπως την αποκαλούν- ζητά να της καταβληθεί το ποσό των 71.000 ευρώ ως. Αποζημίωση για ηθική βλάβη για το «μεγάλο σοκ» που υπέστη, αφού έχασε χρήματα τα οποία συγκέντρωσε με τεράστιο κόπο.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι είχε δημιουργηθεί ένα αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης, καθώς και ότι τα χρήματα που τοποθέτησε στην τράπεζα αποτελούσαν τις αποταμιεύσεις μιας ζωής, τις οποίες συγκέντρωσε κατόπιν πολυετούς, κοπιαστικής αλλά επιτυχημένης επαγγελματικής δραστηριότητας ως τραγουδίστρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments