Διεθνή

Χουλουσί Ακάρ: Προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με την Ελλάδα

Χουλουσί Ακάρ: Προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με την Ελλάδα
Μήνυμα διαλλακτικότητας και καλής γειτονίας έστειλε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης στο κέντρο επιχειρήσεων της ναυτικής άσκησης "Γαλάζια Πατρίδα".

Ο Χουλουσί Ακάρ τόνισε κατά την ομιλία του ότι «στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας προσπαθούμε να ενισχύσουμε τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, σε συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο, ώστε να φέρουμε το επίπεδο των σχέσεων μας με τη γειτονική μας χώρα, την Ελλάδα σε καλύτερο επίπεδο».

«Με τις συναντήσεις μας με τους ομολόγους μας, με τις επιτροπές που κάνουν συναντήσεις εργαζόμαστε για να φτάσουν οι σχέσεις μας σε καλύτερο επίπεδο».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ σημείωσε επίσης ότι «στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα εργαζόμαστε ακατάπαυστα και χωρίς καμία έλλειψη προκειμένου να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του έθνους μας».

Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού έρχονται μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του, Βαγγέλη Αποστολάκη, στις Βρυξέλλες στις 14 Φεβρουαρίου στο περιθώριο της διήμερης Υπουργικής Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, κατά την οποία συμφωνήθηκε η σύσταση τεχνικών ομάδων εργασίας που θα μελετήσουν ζητήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments