Υγεία

Βιβλιάρια υγείας: Το υπουργείο Εργασίας τα κατάργησε – Η τροπολογία

Βιβλιάρια υγείας: Το υπουργείο Εργασίας τα κατάργησε – Η τροπολογία
Τέλος τα βιβλιάρια υγείας με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας.

Βιβλιάρια υγείας: Τροπολογία με την οποία καταργείται οριστικά, όπως είχε εξαγγελθεί, η χρήση του έντυπου βιβλιαρίου υγείας των ασφαλισμένων, των συνταξιούχων και των μελών οικογένειάς τους, κατέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

Με την ίδια τροπολογία, καταργείται και η διάταξη με την οποία δεν γίνονταν δεκτές Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ) για διαστήματα μισθολογικών περιόδων που δεν είχαν καταβληθεί οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές, με αποτέλεσμα να θίγονται τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Φωτογραφία Eurokinissi


Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η συγκεκριμένη τροπολογία κρίνεται σκόπιμη καθώς το μέτρο της αναστολής της υποβολής των ΑΠΔ αποδείχθηκε στην πράξη μη αποτελεσματικό μέτρο πίεσης σε βάρος των εργοδοτών που ήταν ασυνεπείς στις κοινωνικοασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα να θίγονται τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων. Πλέον, θα απεικονίζεται το ασφαλιστικό ιστορικό και των εν λόγω εργαζομένων.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού, με τίτλο «Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και άλλες διατάξεις».

Ωστόσο, μέχρι την οριστική κατάργηση των βιβλιαρίων και έως ότου να ολοκληρωθεί από τον ΕΟΠΥΥ η ηλεκτρονική εφαρμογή που θα αντικαταστήσει την έντυπη μορφή βιβλιαρίου, όσοι έχουν βιβλιάρια που τελειώνουν δεν θα πάρουν νέα, αλλά θα προσθέσουν σελίδες.

Φωτογραφία Eurokinissi


Σε περίπτωση που έχουν τελειώσει τα ειδικά φύλλα, αυτά μπορούν να αντικατασταθούν με σφραγισμένες λευκές σελίδες.

Η τροπολογία με ένα κλικ ΕΔΩ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments